Ποιοι θα είναι στο δείπνο με τον Ομπάμα

Ποιοι θα είναι στο δείπνο με τον Ομπάμα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος(Δ) υποδέχεται τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα(Κ) κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Σπάτα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016. Τον Πρόεδρο ΗΠΑ υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές. Έφτασε στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώτος σταθμός στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Γερμανία. Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον. ΑΠΕ-ΜΠΕ/POOL/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι διαμαρτυρίες του Βασίλη Λεβέντη και οι εξηγήσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σε διευκρινίσεις για το ποιοι θα παραστούν στο δείπνο με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προχώρησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, πηγές της οποίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, για επίσημη επίσκεψη, αλλά επίσκεψη εργασίας.

Ως εκ τούτο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν προβλέπεται να είναι παρόντες στο δείπνο παρά μόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι που φέρεται να εξήγησε και ο Προκόπης Παυλόπουλος σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στους οποίους τηλεφώνησε και τους ανέφερε τις σχετικές λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Ομπάμα: Τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας

Από την πλευρά της κυβέρνησης στο δείπνο θα είναι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Κοτζιάς και οι υπουργοί Γιάννης Μουζάλας και ο Νίκος Παππάς καθώς επίσης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα υποδεχθεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η ανακοίνωση Λεβέντη

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, την απόφαση να παρίσταται στο δείπνο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δήλωσή του ο Βασίλης Λεβέντης επισημαίνει: «Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ενημερώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι στις συναντήσεις και στο δείπνο των ελληνικών αρχών με τον Αμερικανό πρόεδρο Μ. Ομπάμα, από το πολιτικό κόσμο της Ελλάδος θα παρίστανται μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων.

Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα».

Πηγή: news247.gr