Ποιοι θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ποιοι θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
Photo: pixabay.com
Από την οικονομική ενίσχυση θα μοιραστούν 250 - 300 εκατ. ευρώ.

Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά εξήγγειλε πριν ημέρες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική οικονομική ενίσχυση θα στοχεύει στις επαγγελματικές ομάδες, που δεν στηρίχθηκαν επαρκώς στο πρώτο και δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις για την υλοποίηση της πρόσφατης εξαγγελίας του πρωθυπουργού αλλά και για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έκτακτο επίδομα θα δοθεί στοχευμένα τα Χριστούγεννα. Δεν πρόκειται για νέο πακέτο μέτρων στήριξης, αλλά για παροχή που θα λάβουν πολίτες που λόγω πανδημίας βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της πανδημίας.

Η οικονομική ενίσχυση

Αυτή η ενίσχυση στοχεύει στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς, που δεν στηρίχθηκαν επαρκώς, παρά τα αλλεπάλληλα μέτρα στήριξης που έχουν ενεργοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο ως τώρα.

Όπως είχε διευκρίνισε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φετινών Χριστουγέννων θα αφορά «περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τα μέχρι στιγμής μέτρα. Ομάδες πολιτών που έχουν πιεστεί από την κρίση του κορωνοϊού και δεν έχουν καλυφθεί».

Το πλαίσιο για τη νέα οικονομική ενίσχυση θα συμπεριληφθεί στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατίθεται στη Βουλή την Παρασκευή.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων και του πρωθυπουργού και κλείδωσαν οι αποφάσεις.

Μεταξύ των προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι ήταν να λάβουν την ενίσχυση οι μακροχρόνια άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν έλαβαν αναδρομικά και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η τελευταία κατηγορία πάντως λόγω πολύ χαμηλών εισοδημάτων έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να λάβει το επίδομα τα Χριστούγεννα.