Ποιος «απειλεί» τους Αγγέλους της Victoria Secret;

Ποιος «απειλεί» τους Αγγέλους της Victoria Secret;
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 02: Victoria's Secret models (L-R) Lily Aldridge, Candice Swanepoel, Doutzen Kroes, Alessandra Ambrosio and Adriana Lima walks the runway during finale of the 2014 Victoria's Secret Fashion Show at Earl's Court exhibition centre on December 2, 2014 in London, England. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Victoria's Secret)

Οι γυναίκες απορρίπτουν το πρότυπο της γυναίκας με τις τέλειες αναλογίες.

Τα προϊόντα της Victoria Secret είναι σήμερα συνώνυμο της γυναικείας θηλυκότητας. Εσώρουχα που καλύπτουν… λεπτεπίλεπτα κορμιά. Αυτό ακριβώς φαίνεται πως είναι τελικά το πρόβλημα. Τα λεπτεπίλεπτα κορμιά.

Η εταιρεία βλέπει σιγά σιγά το αγοραστικό της κοινό να μειώνεται, ιδιαίτερα μετά τις αμφιλεγόμενες διαφημίσεις, όπως αυτή με την εκστρατεία για το «τέλειο σώμα», ή την έλλειψη μεγάλων μεγεθών. Κι αυτό γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες νιώθουν να απομακρύνονται από τους «αγγέλους» της Victoria Secret και τα πρότυπα που θέλουν να καθιερώσουν.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη εταιρεία φαίνεται να κερδίζει «έδαφος» στη βιομηχανία εσωρούχων: Η Aerie.

Η Aerie, spinoff της εταιρείας εσωρούχων American Eagle, προσελκύει συνεχώς νέους πελάτες αφού αποφάσισε να αναδείξει τη πραγματική γυναικεία ομορφιά και να απαρνηθεί το Photoshop. Εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία έχει σταματήσει να «ρετουσάρει» τα μοντέλα στις διαφημιστικές της καμπάνιες και βλέπει τις πωλήσεις να αυξάνονται διαρκώς. Έτσι, στις φωτογραφίες βλέπει κανείς κορίτσια με σημάδια και τατουάζ, κορίτσια της διπλανής πόρτας.

Παράλληλα, προσφέρει μια πιο άνετη επιλογή, αφήνοντας πίσω τα πολύ σέξι εσώρουχα – που έτσι κι αλλιώς οι γυναίκες είχαν εγκαταλείψει.

«Οι γυναίκες καταλαβαίνουν πλέον ποιες φωτογραφίες έχουν επεξεργαστεί με Photoshop, και δεν εμπιστεύονται πλέον όσες εταιρείες το χρησιμοποιούν» εξηγεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας Jeetendr Sehdev και ειδικό σε θέματα branding και μάρκετινγκ.

Και η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί η μέση γυναίκα να νιώσει κοντά με το «πρότυπο» των Αγγέλων και παρόλο που τα μοντέλα Aerie είναι πιο αδύνατα συγκριτικά με τα plus-size μοντέλα δεν «συμμορφώνονται» με τους αυστηρούς περιορισμούς που «επιβάλει» η Victoria Secret (επιθυμητές διαστάσεις 34 ” – 24 ” – 34 ”).

Η Aerie, από την άλλη πλευρά, προωθεί το hashtag #aeriereal ενθαρρύνοντας τους αγοραστές να αναδείξουν το «πραγματικό» τους σώμα κι ας μην είναι τέλειο.