Ποιος τεχνολογικός κολοσσός προσφέρει φοιτητικά δάνεια με έκπτωση

Ποιος τεχνολογικός κολοσσός προσφέρει φοιτητικά δάνεια με έκπτωση

Σε συνεργασία με την τράπεζα Wells Fargo.

Η Amazon παίρνει το παρατσούκλι της – ‘Everything Store’ (Κατάστημα για τα Πάντα) – πολύ στα σοβαρά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου και η τράπεζα Wells Fargo ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την παροχή φοιτητικών δανείων σε κάποιους πελάτες της Amazon.

Η τράπεζα θα προσφέρει έκπτωση επιτοκίου 0,5% σε εκείνους τους δανειζόμενους που είναι παράλληλα και μέλη του Amazon Prime Student, μια συνδρομητική υπηρεσία για φοιτητές πανεπιστημίου που κοστίζει το μισό της τιμής του κανονικού Amazon Prime.

Η Wells Fargo εξήγησε ότι η συνεργασία αυτή συνιστά μια ευκαιρία μάρκετινγκ για την τράπεζα. Ο Τζον Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος προσωπικών δανείων της Wells Fargo, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η εταιρεία «παραμένει εστιασμένη στην καινοτομία και στο να συναντά τους πελάτες της εκεί που βρίσκονται – δηλαδή ολοένα και περισσότερο στον ψηφιακό χώρο».

Ο Ράσμουσεν είπε ότι ο στόχος της Amazon είναι να αυξήσει τον αριθμό μελών του Prime Student ενώ η Wells Fargo επιθυμεί «να γνωστοποιήσει ευρύτερα ότι είναι εδώ για να βοηθήσει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για το πανεπιστήμιο».

Το πρόγραμμα, είπε ο Ράσμουσεν, θα βελτιώσει τις εκπτώσεις που η Amazon προσφέρει στους φοιτητές ενώ θα επιτρέψει στη Wells Fargo να εκμεταλλευθεί την πρόσβαση της Amazon σε πανεπιστημιακούς φοιτητές. «Η Amazon, μέσα απ’ όλα της τα κανάλια και τις πλατφόρμες, θα προωθήσει το Student Prime και την αναβαθμισμένη σχέση της με τη Wells Fargo».

Σε γραπτή δήλωσή της προς το Fortune, η Amazon είπε απλά ότι το πρόγραμμα προσθέτει στα ήδη υπάρχοντα προνόμια που προσφέρει στα μέλη του Amazon Prime Student κι ότι η εταιρεία «είναι ενθουσιασμένη που λανσάρει τη νέα αυτή προσφορά».

Ο μελετητής του κλάδου των φοιτητικών δανείων, Μάθιου Τσίνγκος, λέει ότι όλο αυτό γίνεται για λόγους μάρκετινγκ. «Τώρα η Amazon μπορεί να πει ‘Με το Amazon Prime Student εξασφαλίζετε παράδοση σε δύο μέρες και έκπτωση στο φοιτητικό σας δάνειο’. Ακούγεται καλό, μέχρι να διαβάσεις ότι η έκπτωση αφορά ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια, και μάλιστα μόνο αυτά που έχουν χορηγηθεί από τη Wells Fargo».