Ποιος θα αγοράσει το ιπτάμενο παλάτι του Έλβις;

Ποιος θα αγοράσει το ιπτάμενο παλάτι του Έλβις;

Τα δύο θρυλικά αεροσκάφη του «Βασιλιά» βγαίνουν σε δημοπρασία, αποκατεστημένα στο παλιό τους μεγαλείο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ λάτρευε να πετά σαν βασιλιάς, και τα δύο του αεροπλάνα ήταν φτιαγμένα για να είναι αντάξιά του. Τώρα το Lisa Marie και το Hound Hog II βγαίνουν στο σφυρί και αναμένεται να πουληθούν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το μεγαλύτερο από τα δύο, το Lisa Marie, βρίσκεται εδώ και τριάντα χρόνια στη Graceland, την έπαυλη που έχτισε ο Έλβις και σήμερα είναι μουσείο αφιερωμένο στον ίδιο. Το αγόρασε από τη Delta για 250.000 δολάρια το 1975 και ξόδεψε άλλα 900.000 για να το μεταμορφώσει σε ιπτάμενο ανάκτορο. Μάλιστα, λέγεται πως τη διαμόρφωσή του ανέλαβε η εταιρεία που φροντίζει το εσωτερικό του Air Force One, του προεδρικού αεροσκάφους των ΗΠΑ.

Έχει χώρο για 32 επιβάτες και πλήρωμα και ο Έλβις πετούσε με αυτό στις περιοδείες του, αλλά και στις διακοπές του. Διαθέτει δερμάτινες πολυθρόνες, ζώνες ασφαλείας με ολόχρυσες πόρτες, πλήρες μπαρ, πολυτελές υπνοδωμάτιο, λουτρό με χρυσές βρύσες, μέχρι και σύστημα βίντεο με τέσσερις οθόνες και πενήντα ηχεία.

1/3

Το δεύτερο αεροσκάφος είναι μικρότερο και ο Έλβις το αγόρασε το διάστημα που το Lisa Marie ανακαινιζόταν. Έχει χώρο για 8 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος.

1/2

Κανένα από τα δύο αεροπλάνα δεν μπορεί πια να πετάξει, ο ρόλος τους θα είναι στο εξής να κάνουν το έκθεμα.