Ποιος τραπεζικός γίγαντας μπαίνει στην Uber

Ποιος τραπεζικός γίγαντας μπαίνει στην Uber

Η ιδιωτική εταιρεία φέρεται να εξετάζει προτάσεις για αγορά ενός τμήματος των μετοχών της.

Επιβεβαιώνονται, όπως φαίνεται, τα σενάρια που ήθελαν τον ιαπωνικό τεχνολογικό κολοσσό SoftBank να έχει προσεγγίσει την Uber, ώστε να αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα των New York Times, η διαδικασία του due diligence στην ιδιωτική εταιρεία είναι σε εξέλιξη και εκτός από την ιαπωνική εταιρεία, μετοχές θα αποκτήσουν επίσης και επενδυτές με επικεφαλής το Dragoneer Investment Group.

Η αξία της Uber, που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα, εκτιμάται στα 68,5 δισ. δολάρια και η είσοδος νέων παιχτών μετοχικά θα απαλλάξει την εταιρεία από το Benchmark Capital. To συγκεκριμένο fund ήταν αυτό που μήνυσε τον πρώην CEO της Uber, Τράβις Κάλανικ, ενώ εναντίον του έχουν στραφεί μέτοχοι της εταιρείας ζητώντας να πουλήσει τις μετοχές του.

Υπενθυμίζεται ότι η SoftBank και το κύριο ταμείο κρατικών επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας έχουν συγκεντρώσει πάνω από 93 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις σε τομείς τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική.

Μόλις τον Ιούλιο, η ιαπωνική τράπεζα επένδυσε 2 δισ. δολάρια στη Grab, το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Uber στην Νοτιοανατολική Ασία.