Ποιους θα συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός

Ποιους θα συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός
Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives to attend a Eurozone emergency summit on Greece in Brussels, Belgium June 22, 2015. REUTERS/Charles Platiau - RTX1HM73

Επαφές υψηλού επιπέδου αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Κλείνει» η ατζέντα του πρωθυπουργού για το ταξίδι του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, στις 21 και 22 Ιανουαρίου.
Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθεί η σημερινή πορεία της Ελλάδας εντός του Μνημονίου, αλλά και η μελλοντική εκτός αυτού.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Στο περιθώριο του φόρουμ θα δει τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με ευρωπαίους και αμερικανούς αξιωματούχους αναμένεται να τεθεί επι τάπητος και το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και το θέμα της επικείμενης αξιολόγησής του.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει στο Νταβός ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.