Πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19: Τι είναι και πού χρειάζεται

Πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19: Τι είναι και πού χρειάζεται
Νοσηλεύτρια ετοιμάζει το εμβόλιο για την Ευσταθία Καμπισιούλη νοσηλεύτρια της ΜΕΘ που θα εμβολιαστεί πρώτη κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πότε θα λαμβάνεται το πιστοποιητικό και πώς θα χρησιμοποιείται.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να εκδίδουν οι πολίτες που το επιθυμούν, όπως ανακοίνωσε κατά την χθεσινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, το πιστοποιητικό θα παρέχεται για αποκλειστική χρήση του πολίτη και σε αυτό θα περιέχονται βασικές πληροφορίες, όπως πότε έγινε ο εμβολιασμός και το είδος του εμβολίου.

Το πιστοποιητικό θα λαμβάνουν οι πολίτες με την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για τον Covid-19, ανέφερε το πρωί της Τρίτης ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι θα εκδίδεται και στα αγγλικά και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, υπενθυμίζοντας τη συζήτηση που γίνεται σε όλο τον κόσμο για το αν με αυτό μπορεί π.χ. κάποιος να ταξιδέψει ελεύθερα. Επίσης, ανέφερε ότι εξαρχής υπήρξε πολύ ικανοποιητική ανταπόκριση για τον εμβολιασμό από το ιατρικό προσωπικό και όχι τόσο πολύ από το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά τα ποσοστά συμμετοχής αυξάνονται σταδιακά και σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των διαθέσιμων δόσεων του εμβολίου για τον Ιανουάριο θα καλύψει τις ανάγκες. Πρόσθεσε δε ότι το σχέδιο αφορά στον εμβολιασμό του συνόλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.