Πλέον μπορείτε να δοκιμάσετε ένα 51χρονο ουίσκι…δωρεάν

Πλέον μπορείτε να δοκιμάσετε ένα 51χρονο ουίσκι…δωρεάν

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κίνηση, καθώς συνήθως τα παλιά ουίσκι πωλούνται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Το σκωτσέζικο αποστακτήριο ουίσκι, Craigellachie, κυκλοφορεί το παλαιότερο ουίσκι του μέχρι σήμερα, ένα 51χρονο ουίσκι από βύνη, με έναν λίγο διαφορετικό τρόπο: το δίνει δωρεάν.

Το αποστακτήριο σχεδιάζει να ανοίξει ένα μικρό pop-up μπαρ στο Σόχο του Λονδίνου τον επόμενο μήνα από τον στις 26 με 28 Νοεμβρίου, όπου θα προσφέρει μια δοκιμή του ουίσκι σε μερικούς τυχερούς φαν, χωρίς χρέωση. Θα κάνει το ίδιο σε τέσσερις ακόμα τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο μέσα στην επόμενη χρονιά.

Το Craigellachie είναι ένα αποστακτήρια που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία της Dewar’s.

Η κίνηση αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς τα περισσότερα αποστακτήρια επιλέγουν να συσκευάσουν τα παλιά προϊόντα τους, συχνά σε φανταχτερές καράφες, και να το πωλούν σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Για παράδειγμα, η Macallan πρόσφατα πούλησε ένα μπουκάλι του 72 ετών ουίσκι του σε κρυστάλλινες καράφες έναντι 65.000 δολαρίων.

Η γευσιγνωσία, που θα είναι διαθέσιμη για 140 άτομα, θα περιλαμβάνει την δοκιμή των Craigellachie 13, Craigellachie 17, και Craigellachie 51. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά θα επιτραπεί μόνο στους νικητές του διαγωνισμού που η εταιρεία πραγματοποιεί στην ιστοσελίδα της. Για να δηλώσετε συμμετοχή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Η προθεσμία για να λάβετε μέρος είναι η 15η Νοεμβρίου, μετά την οποία το αποστακτήριο θα επικοινωνήσει με τους νικητές για να ορίσουν την ημέρα για την γευσιγνωσία μέσα σε μια περίοδο τριών ημερών. Και ναι, μπορείτε να φέρετε και ένα φίλο σας.