Πλέον η κλήση για βοήθεια γίνεται ευκολότερη στην εφαρμογή της Uber

Πλέον η κλήση για βοήθεια γίνεται ευκολότερη στην εφαρμογή της Uber

Η Uber αποκάλυψε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που θα επιτρέπει στους χρήστες να λάβουν βοήθεια πιο γρήγορα σε περίπτωση ανάγκης.

Μετά την ανακοίνωση του νέου χαρακτηριστικού της εφαρμογής, όταν ανοίγει κανείς την εφαρμογή της Uber, παρατηρεί ότι υπάρχει μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να καλέσουν για βοήθεια. Πατώντας το κουμπί, η εφαρμογή παρέχει αυτόματα πληροφορίες για την τοποθεσία, την κατασκευάστρια εταιρεία και το μοντέλο του αυτοκινήτου στο οποίο βρίσκεται ο επιβάτης, όπως και τον αριθμό των πινακίδων.

Έτσι, σε περίπτωση ανάγκης, όταν κάποιος καλεί το 911 (το αμερικάνικο αντίστοιχο του 100), μπορεί να μεταφέρει στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας τις πληροφορίες που του παρέχονται από την εφαρμογή προκειμένου η αστυνομία να τον εντοπίσει πιο εύκολα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Today.

Η Uber ανέφερε, ακόμα, ότι δοκιμάζει και ένα άλλο χαρακτηριστικό της εφαρμογής που θα στέλνει αυτόματα όλες αυτές τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου και του χρώματος του αυτοκινήτου, στο τηλεφωνικό κέντρο του 911. Το χαρακτηριστικό αυτό δοκιμάζεται ήδη σε έξι πόλεις, όπως το Ντένβερ και το Τσάρλεστον, και θα ισχύσει και σε όλες τις άλλες πόλεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ένα ακόμη βήμα της Uber προς τη βελτίωση της ασφάλειας του οδηγού και των επιβατών στους δρόμους. Η εταιρεία έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από κάποιους από τους οδηγούς και έχει δηλώσει δημόσια ότι θα θέσει σε εφαρμογή προγράμματα που θα βελτιώνουν την ασφάλεια των επιβατών.

Το εξελιγμένο κουμπί έκτακτης ανάγκης είναι μια δοκιμή σε μερικές επιλεγμένες αγορές που θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά σημαντική. Σε αντίθεση με το ήδη υπάρχον χαρακτηριστικό, που απαιτεί από τους επιβάτες να πουν τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η εφαρμογή της Uber στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας, το πιο εξελιγμένο κουμπί θα στέλνει τις πληροφορίες κατ’ ευθείαν, χωρίς καν ο επιβάτης να χρειαστεί να μιλήσει. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που οι επιβάτες δεν μπορούν να μιλήσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρειάστηκαν μόνο πέντε λεπτά για να εντοπίσει η αστυνομία το όχημα μετά την δοκιμαστική αποστολή του σήματος έκτακτης ανάγκης.

Φωτογραφία: Rossen Reports/ Today