Πλαίσιο Computers: Ηγετική υπεροχή με όχημα την ικανή ομάδα και τις υποδομές

Πλαίσιο Computers: Ηγετική υπεροχή με όχημα την ικανή ομάδα και τις υποδομές
Το µυστικό της επιτυχίας της, είναι κρυµµένο στην κουλτούρα που διέπει την εταιρεία στα 52 χρόνια λειτουργίας της.

Σε µια περίοδο που χαρακτηρίζεται από πρωτόγνωρες συνθήκες και δυσκολίες, υπάρχουν ορισµένες εταιρείες που καταφέρνουν να σηµειώνουν σταθερά ανοδική πορεία. Η Πλαίσιο Computers, όνοµα συνυφασµένο µε την τεχνολογία αιχµής, συνδυάζοντας τολµηρές επενδύσεις µε σταθερά θεµέλια, σηµείωσε το 2020 καθαρή µεγέθυνση των εργασιών της, πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε πρόγνωση και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Έτσι κατάφερε να καταταχθεί επάξια στη λίστα µε τις πιο Αξιοθαύµαστες Εταιρείες στην Ελλάδα.

Το µυστικό της επιτυχίας της, είναι κρυµµένο στην κουλτούρα που διέπει την εταιρεία στα 52 χρόνια λειτουργίας της. Βασικός πυρήνας αυτής της κουλτούρας, αποτελεί η σφιχτά δεµένη, δυναµική και ευέλικτη οµάδα, η οποία λειτουργεί µε γνώµονά της την αγάπη για την εταιρεία. Το όραµα της διοίκησης έχει υιοθετηθεί και από την ίδια την οµάδα κι έτσι, τα 1.500 µέλη της βλέπουν το προϊόν που παράγουν ως κοµµάτι της δικής τους ιστορίας διασφαλίζοντας πως το αποτέλεσµα δεν µπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από πάθος και υψηλή ποιότητα. Η ουσιαστική πρόοδος, άλλωστε, έρχεται µέσα από την εξέλιξη των ανθρώπων της και αυτό είναι  κάτι που η διοίκηση γνωρίζει, γι’ αυτό και επενδύει συνεχώς σε αυτό.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναπτύξει υψηλή ανθεκτικότητα – παράγοντας πολύ σηµαντικός σε έναν κλάδο όπως αυτός της τεχνολογίας, όπου το προϊόν υποβαθµίζεται πολύ γρήγορα και τα περιθώρια κέρδους είναι εξαιρετικά µικρά. Η Πλαίσιο καταφέρνει – ανεξαρτήτως συνθηκών και ανταγωνισµού – να διατηρεί τη σταθερότητα της λειτουργικά και χρηµατοοικονοµικά και παράλληλα να εξελίσσεται. Μπορεί η πανδηµία να δοκίµασε την ανθεκτικότητά της, αλλά και τη σµίλευσε, ανάγοντάς την, τελικά, σε µια εταιρεία ακόµα πιο ανθρωποκεντρική, ακόµα πιο καινοτόµα, ακόµα πιο αξιόπιστη.

H αξιοπιστία αυτή διατηρήθηκε ανέπαφη και κατά τη διάρκεια του 2020, όπου τα καταστήµατα παρέµειναν κλειστά για περισσότερους από τρεις µήνες. Ανταποκρίθηκε στην υπόσχεση της για συνεπή εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη, κάτι που έγινε ορατό στις 6.500.000 κλήσεις που δέχτηκε το τηλεφωνικό της κέντρο, τις 52.000.000 επισκέψεις στο plaisio.gr, αλλά και τις 1.500.000 παραδόσεις σε συνθήκες κρίσης. Η εταιρεία απέδειξε, εκ νέου, την ηγετική της υπεροχή και παρουσίασε εξαιρετικά οικονοµικά αποτελέσµατα. Όλα αυτά στηρίζονται στην ευέλικτη εργασιακή της φιλοσοφία, η οποία αποτελείται από ελαστικές δοµές και ισχυρές υποδοµές που έχει αναπτύξει στο τρίπτυχο «logistics – διανοµή – in house call center».

Όλα αυτά ξεκινούν από το τολµηρό όραµα και τη στρατηγική των κ.κ. Γιώργου και Κώστα Γεράρδου, που πάντα επιλέγουν να επενδύουν έξυπνα σε τοµείς που προσθέτουν άµεσα αξία στις υπηρεσίες της εταιρείας, αλλά και που θα συνεχίσουν να το κάνουν σε βάθος χρόνου. Αυτή η βαθιά διορατικότητα, που χαρακτηρίζει κάθε επενδυτική κίνηση της Πλαίσιο και την κάνει να ξεχωρίζει στον σκληρό κόσµο του επιχειρείν, είναι ο λόγος που η εταιρεία λειτουργεί αποφασιστικά απέναντι σε οποιαδήποτε συνθήκη. Στη «φαρέτρα» της διαθέτει ήδη δύο υπερσύγχρονα κέντρα logistics στην Αττική, συνολικής επένδυσης 38 εκατ.€ αλλά και ένα στόλο 90 φορτηγών. Παρόλα αυτά, αναζητούν τις νέες τάσεις και επενδύουν συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και υποδοµές, αντί να δηµιουργήσουν νέα καταστήµατα.

Mια τέτοια τολµηρή επενδυτική στρατηγική ωστόσο, χρειάζεται και κατάλληλες βάσεις για να λειτουργήσει και να απογειωθεί, κάτι που η Πλαίσιο διασφαλίζει µέσα από ένα πολυκαναλικό επιχειρηµατικό µοντέλο που παρέχει σταθερότητα και ευελιξία. Χάρη σε αυτό κατάφερε να ανταποκριθεί οµαλά και µε ταχύτητα παρά τις συνεχείς εναλλαγές που έφερε το περασµένο έτος και κάλυψε άµεσα τις ανάγκες τόσο των πελατών της, όσο και των ανθρώπων της.

Οι έξυπνες επενδύσεις που «βλέπουν» στο µέλλον, ο σφιχτός πυρήνας που απαρτίζεται από µια δεµένη οµάδα ανθρώπων αλλά και η εµµονή µε το υψηλής ποιότητας customer service πριν και µετά από κάθε αγορά, είναι τα χαρακτηριστικά της επιτυχηµένης συνταγής που εδώ και χρόνια έχει ανεβάσει – και διατηρήσει – την Πλαίσιο στην κορυφή. Και το 2020 δεν στάθηκε ικανό να κάνει τίποτα περισσότερο από το να αποδείξει, εκ νέου, τη δύναµη και την ηγετική της υπεροχή.

Το μυστικό της επιτυχίας της Πλαίσιο, είναι κρυμμένο στην κουλτούρα που διέπει την εταιρεία στα 52 χρόνια ζωής της.

*To κείμενο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.