Πλεύρης: Στους 7 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού – Έρχονται νέα μέτρα

Πλεύρης: Στους 7 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού – Έρχονται νέα μέτρα
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλάει κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ με θέμα την πανδημία, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021. Ο Ο υπουργός Υγείας συζήτησε αναλυτικά για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Στη συνέντευξη ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογράμμισε ότι η δυναμική της Όμικρον είναι πάρα πολύ μεγάλη

Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως αποκάλυψε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει σχεδόν αποφασιστεί η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι επτά μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια». Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Μέσα στην επιτροπή, ήταν κυρίαρχη θέση και το βάζουμε στην ατζέντα του προβληματισμού, ότι θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν ούτε στους εξωτερικούς χώρους να πηγαίνουν χωρίς πιστοποιητικό. Αυτό έλεγαν οι επιστήμονες στην επιτροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «θα εξεταστεί και το θέμα πάλι των προνομίων των εμβολιασμένων. Αφήνουμε ανοιχτό το να κάνουμε δεκτές τις εισηγήσεις. Αυτός ήταν χθες ο προβληματισμός της επιτροπής».

Πιεσμένο το ΕΣΥ

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι η δυναμική της Όμικρον είναι πάρα πολύ μεγάλη και επεσήμανε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο το ζήτημα είναι το κατά πόσο τα κρούσματα θα γίνουν νοσηλείες.

«Στη χώρα μας παράλληλα υπάρχει και η Δέλτα και όσοι είναι διασωληνωμένοι έχουν την παραλλαγή Delta. Oπότε ξεκινάμε με ήδη πιεσμένο το ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το σύστημα Υγείας, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει ένα μοντέλο ενίσχυσης προσωπικού αλλά και επίταξης υπηρεσιών γιατρών.