Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Οι αεροπορικές προσπαθούν να συνέλθουν – Ακυρώθηκαν 400 πτήσεις της Emirates

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Οι αεροπορικές προσπαθούν να συνέλθουν – Ακυρώθηκαν 400 πτήσεις της Emirates
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λόγω καταιγίδας ρεκόρ που έπληξε την πόλη της ερήμου Ντουμπάι την Τρίτη.

Ο ναυαρχικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι, η Emirates, και η αδελφή αεροπορική εταιρεία flydubai, αποκατέστησαν τις κανονικές τους λειτουργίες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι αεροπορικές εταιρείες το Σάββατο.

Η Emirates ακύρωσε σχεδόν 400 πτήσεις και καθυστέρησε πολλές άλλες ως αποτέλεσμα της καταιγίδας ρεκόρ που έπληξε την πόλη της ερήμου Ντουμπάι την Τρίτη, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, Τιμ Κλαρκ.

Λόγω του αντίκτυπου της καταιγίδας, η αεροπορική εταιρεία ανέστειλε το check-in για τους επιβάτες που αναχωρούσαν από το Ντουμπάι και σταμάτησε τις εργασίες διέλευσης μέσω του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, ενός σημαντικού παγκόσμιου ταξιδιωτικού κόμβου, αφήνοντας χιλιάδες ταξιδιώτες αποκλεισμένους.

Το αεροδρόμιο προσπάθησε να επιστρέψει στην κανονική λειτουργία του μετά την πλημμύρα των τροχοδρόμων από την καταιγίδα, αναγκάζοντας σε εκτροπές, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Η Flydubai επέστρεψε επίσης στο πλήρες πρόγραμμα πτήσεών της από τον Αεροσταθμό 2 και τον Αεροσταθμό 3 του αεροδρομίου το Σάββατο, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Ο Κλαρκ δήλωσε ότι η Emirates παρείχε 12.000 δωμάτια ξενοδοχείων και 250.000 κουπόνια γεύματος στους πελάτες που επλήγησαν. Πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν ημέρες για να εκκαθαριστεί η καθυστέρηση των επιβατών που έχουν κάνει κράτηση.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υφίστανται τις επιπτώσεις των πλημμυρών εδώ και ημέρες, με τους δρόμους μεταξύ της πόλης και του Άμπου Ντάμπι να βρίσκονται ακόμη εν μέρει κάτω από το νερό από το Σάββατο. Στο Άμπου Ντάμπι, ορισμένα σούπερ μάρκετ και εστιατόρια αντιμετώπισαν ελλείψεις προϊόντων, μη μπορώντας να παραλάβουν παραδόσεις από το Ντουμπάι.

Οι ερευνητές έχουν συνδέσει ακραία καιρικά φαινόμενα όπως η καταιγίδα της Τρίτης με την κλιματική αλλαγή και προβλέπουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε υψηλότερες θερμοκρασίες, αυξημένη υγρασία και μεγαλύτερο κίνδυνο πλημμυρών σε τμήματα της περιοχής του Κόλπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com