ΗΠΑ: Νεκρός ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Ντόναλτ Τραμπ

ΗΠΑ: Νεκρός ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Ντόναλτ Τραμπ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο άνδρας κάηκε για αρκετά λεπτά σε πλήρη θέα των τηλεοπτικών καμερών που είχαν στηθεί έξω από το δικαστήριο.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του αφού αυτοπυρπολήθηκε την Παρασκευή έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου διεξαγόταν η ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την καταβολή χρημάτων για την εξαπάτηση των ενόρκων, αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν φαίνεται να είχε στόχο τον Τραμπ.

Ο άνδρας κάηκε για αρκετά λεπτά σε πλήρη θέα των τηλεοπτικών καμερών που είχαν στηθεί έξω από το δικαστήριο, όπου διεξάγεται η πρώτη στην ιστορία ποινική δίκη πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Το NBC News και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίς το Σάββατο ότι ο άνδρας είχε πεθάνει. Το NBC News επικαλούμενο την αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε ο άνδρας τον κήρυξε νεκρό.

Οι αρχές είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι ο άνδρας, ο οποίος ήταν γύρω στα 30, βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο άνδρας έβγαλε φυλλάδια από ένα σακίδιο και τα πέταξε στον αέρα πριν περιχυθεί με ένα υγρό και βάλει φωτιά στον εαυτό του. Ένα από αυτά τα φυλλάδια περιείχε αναφορές σε «κακούς δισεκατομμυριούχους», αλλά τα τμήματα που ήταν ορατά σε μάρτυρα του Reuters δεν ανέφεραν τον Τραμπ.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι ο άνδρας, τον οποίο αναγνώρισε ως Μαξ Αζαρέλο από το Σεντ Ογκουστίν της Φλόριντα, δεν φαίνεται να είχε στόχο τον Τραμπ ή άλλους που εμπλέκονται στη δίκη.

«Αυτή τη στιγμή τον χαρακτηρίζουμε ως ένα είδος θεωρητικού συνωμοσίας και από εκεί και πέρα προχωράμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τάρικ Σέπαρντ, αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος.

Σε ένα διαδικτυακό μανιφέστο, ένας άνδρας που χρησιμοποιεί αυτό το όνομα δήλωσε ότι αυτοπυρπολήθηκε και ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους, τους μάρτυρες και τους πρώτους ανταποκριτές. Η ανάρτηση προειδοποιεί για «ένα αποκαλυπτικό φασιστικό πραξικόπημα» και επικρίνει τα κρυπτονομίσματα και τους Αμερικανούς πολιτικούς, αλλά δεν ξεχωρίζει συγκεκριμένα τον Τραμπ.

Λίγο μετά το περιστατικό, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters, στην πλατεία παρέμενε μια μυρωδιά καπνού και ένας αστυνομικός ψέκασε με πυροσβεστήρα το έδαφος. Ένα σακίδιο πλάτης που σιγόκαιγε και ένα δοχείο αερίου ήταν ορατά.

Το δικαστήριο στο κέντρο του Μανχάταν, το οποίο φρουρείται αυστηρά από την αστυνομία, συγκέντρωσε πλήθος διαδηλωτών και θεατών τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της δίκης, αν και έκτοτε τα πλήθη έχουν μειωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com