Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής: Εκτός διεκδικητών η Fosun;

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής: Εκτός διεκδικητών η Fosun;
Photo:

Ο όμιλος φέρεται να μη κατέθεσε τελικά δεσμευτική οικονομική προσφορά.

Εκτός κούρσας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής έμεινε τελικά η Fosun, καθώς φέρεται να μην κατέθεσε δεσμευτική οικονομική προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού υπήρξε ένας μόνος ενδιαφερόμενος, η κινεζική εταιρεία Gongbao.

Όπως αναφέρει το mononews.gr, η προσφορά της Gongbao είναι αρκετά υψηλή (στα επίπεδα των 600 εκατ. ευρώ), ενώ η Fosun φερόταν ως ο επικρατέστερος επενδυτής.

Εθνική Τράπεζα και Τράπεζας της Ελλάδος δεν θέλουν να επαναληφθεί το φιάσκο με την Exin Group η οποία έδωσε στον προηγούμενο διαγωνισμό το υψηλότερο τίμημα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια.

Έτσι, πριν αναδειχθεί ο νέος επενδυτής θα εξεταστούν διεξοδικά το κατά πόσο τα δύο σχήματα διαθέτουν πράγματι την απαραίτητη οικονομική επάρκεια ή την χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν επένδυση αυτού του μεγέθους.

Το θέμα δεν είναι μόνο τα αν θα μπορέσουν να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά των μετοχών αλλά το κατά πόσο θα μπορούν να στηρίξουν κεφαλαιακά την Εθνική Ασφαλιστική στο μέλλον εφόσον χρειαστεί.

Το bancassurance αποτελεί βασικό κανάλι πώλησης της Εθνικής Αφαλιστικής και ενώ η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για δεκαετή σύμβαση με επιλογή παράτασης πέντε ακόμη ετών δεν αποκλείεται οι υποψήφιοι επενδυτές να ζητήσουν περισσότερα χρόνια.