Πληρώθηκε η πρώτη δόση στο ΔΝΤ

Πληρώθηκε η πρώτη δόση στο ΔΝΤ

Σύμφωνα με το Reuters η Ελλάδα κατέλαβε εμπρόθεσμα το ποσό των 310 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση των 310 εκατ. ευρώ στο δάνειο που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που λήγει αυτό το μήνα, τηρώντας τις συμφωνηθείσες προθεσμίες, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο σημειώνει πως «ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλείται να πληρώσει συνολικά 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ αυτό το Μήνα, τις επόμενες δύο εβδομάδες» και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνησή του έχει δηλώσει πως θα κάνει τις πληρωμές αλλά υπάρχει εντεινόμενη αβεβαιότητα για τη θέση ρευστότητας της χώρας καθώς αντιμετωπίζει απότομη μείωση των φορολογικών εσόδων, ενώ παραμένει παγωμένη η στήριξη από τους πιστωτές».

Στο μεταξύ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένα, προσθέτοντας ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου πως εργάζονται άοκνα για την επιτυχημένη έκβαση του Eurogroup της Δευτέρας.