Πλοήγηση από… τα παπούτσια σας

Πλοήγηση από… τα παπούτσια σας

Μια απλούστατη μέθοδος για να βρίσκετε το δρόμο σας με δονήσεις στην... πατούσα σας.

Πόσες φορές προσπαθήσατε να βρείτε το δρόμο σας μέσα από την οθόνη του κινητού σας, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσετε τους χάρτες και να ακολουθήσετε τις οδηγίες; Μια ινδική εταιρεία ανέπτυξε και έβγαλε στην αγορά ένα απλό σύστημα που προσαρμόζεται στο παπούτσι σας και ειδοποιεί με δονήσεις στο ένα πόδι ή στο άλλο για το πότε πρέπει να στρίψετε.

Η εταιρεία Ducere Tech δημιούργησε το Lechal (στα ινδικά σημαίνει «πήγαινέ με») το οποίο μπορεί να δώσει οδηγίες κατεύθυνσης χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κοιτάξει το κινητό του, ούτε να στηρίζεται σε φωνητικές οδηγίες.

Απλώς εισάγουμε τον προορισμό μας στο κινητό -στο Google Maps ή σε άλλη παρόμοια εφαρμογή- και εκείνο συνδέεται μέσω Bluetooth με τη συσκευή στο παπούτσι μας ώστε να μας καθοδηγήσει.

Οι δημιουργοί είχαν την αρχική ιδέα για το σύστημα με σκοπό να βοηθήσουν τους τυφλούς. Τα άτομα με προβλήματα όρασης στηρίζονται πάρα πολύ στην ακοή τους για την αντίληψη του περιβάλλοντος και δεν επιθυμούν να κλείνουν τα αυτιά τους με ακουστικά. Έτσι, οι μόνες λύσεις είναι εκείνες που περιλαμβάνουν δονήσεις.

Η εξέλιξη αυτών των μεθόδων είναι το Lechal που απευθύνεται σε όλους. Εκτός από το να δίνει κατευθύνσεις μπορεί να καταγράφει βήματα, διανυόμενη απόσταση και θερμίδες που καταναλώθηκαν.

Το σύστημα θα πωλείται από τον ερχόμενο Μάρτιο (με τιμές από 75 έως 115 ευρώ) ενσωματωμένο σε ειδικά παπούτσια, ή σε εσωτερικό πάτο για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους sneakers.

Περισσότερα στο site http://lechal.com/shoes.html

Δείτε πώς λειτουργεί

Διαβάστε ακόμα:

Ο «Τόμας Έντισον» της σύγχρονης εποχής

Έκλεψαν τα διάσημα παπούτσια της κούρσας της «μιας ανάσας»

O άντρας πίσω από τα πιο διάσημα παπούτσια στον κόσμο