Ο «Τόμας Έντισον» της σύγχρονης εποχής

Ο «Τόμας Έντισον» της σύγχρονης εποχής

Ένας 15χρονος από τις Φιλιππίνες σχεδίασε μια σόλα παπουτσιού ικανή να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Angelo Casimiro θα μπορούσε να είναι ο Τόμας Έντισον της εποχής του, αφού κατάφερε να «ανακαλύψει» μια διαφορετική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας και να κερδίσει τις εντυπώσεις στο φετινό Google’s Science Fair.

Ο 15χρονος από τις Φιλιππίνες σχεδίασε μια σόλα παπουτσιού η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια κάθε φορά που το άτομο περπατάει. Η σόλα είναι φτιαγμένη από ειδικά πιεζοηλεκτρικά υλικά, τα οποία στην πραγματικότητα παράγουν ένα εναλλασσόμενο ρεύμα τάσης κάθε φορά που πιέζεται στο έδαφος.

Ο ίδιος έγραψε σε ένα blog post του ότι δεν πρόκειται για κάποια ανακάλυψη, αφού ο πιεζοηλεκτρισμός είναι γνωστός από τον 18ο αιώνα και ουσιαστικά πρόκειται για την ιδιότητα κάποιων υλικών να παράγουν ηλεκτρική τάση όταν δέχονται κάποια πίεση ή ταλάντωση (όπως κρύσταλλοι και ορισμένα κεραμικά).

 

Ο Casimiro έχει «αφιερώσει» τα τελευταία 4 χρόνια στο project αυτό και σήμερα νιώθει πιο έτοιμος από ποτέ να παρουσιάσει στο κοινό ένα μηχάνημα που θα μπορεί να φορτίσει τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Και μπορεί να μην σας ακούγεται για κάτι πρωτότυπο, αλλά πρόκειται για μεγάλη καινοτομία, αφού δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ποτέ ξανά αν δεν υπάρχει πρίζα ή αρκετός ήλιος, αφού οι περισσότερες εναλλακτικές μορφές ενέργειας χρειάζονται τις ακτίνες του ηλίου. Τώρα μερικά βήματα αρκούν.

Το project πρόκειται για ένα «ανοιχτό σύστημα» στο οποίο οι άλλοι θα μπορούν να εφαρμόσουν τις δικές τους και ενδεχομένως να βελτιωθεί μελλοντικά ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα:

Φωτοβολταϊκά σε σχήμα δέντρου

Ένα ξυπνητήρι που χτυπάει με… καφέ

Όμορφος άγνωστος στο δρόμο; Γνωρίστε τον με το Happn