Plum: Η startup που βελτιώνει τα οικονομικά σου εξασφάλισε νέο γύρο χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ

Plum: Η startup που βελτιώνει τα οικονομικά σου εξασφάλισε νέο γύρο χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ

H εταιρεία επεκτείνει την ομάδα της στην Ελλάδα - Μέσα σε ένα χρόνο αύξησε τους χρήστες του Plum από 75,000 σε 400,000.

Το Plum, το πρώτο παγκοσμίως chatbot με τεχνολογία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, που εξειδικεύεται στην βέλτιστη διαχείριση και απόδοση των αποταμιεύσεων, ανακοίνωσε νέο γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκαν οι Venture Friends, και συμμετείχε η EBRD και ήδη υπάρχοντες επενδυτές.

Η επένδυση στο Plum έρχεται να προστεθεί σε μια ομάδα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Αγγλική αγορά, αφού το Venture Friends, έχει ήδη επενδύσει σε αρκετά startups με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των  Homie, Weengs , Stasher και  Home Made.

Το Plum σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την εν λόγω επένδυση σε μεγάλο βαθμό, για να εξελίξει το προϊόν και για να μεγαλώσει τα γραφεία του στην Ελλάδα τριπλασιάζοντας την ομάδα έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ταλαντούχους ανθρώπους στον χώρο της τεχνολογίας και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το Plum την επέλεξε για να επεκτείνει την ομάδα του. Εδώ είναι και μερικές από τις ενδιαφέρουσες θέσεις για τις οποίες η εταιρεία ψάχνει έμπειρα και ταλαντούχα άτομα.

Η ομάδα του Plum έχει ως αποστολή να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη διαχείριση των χρημάτων μας με τον λιγότερο δυνατό κόπο. Το Plum διαφέρει πολύ ως προς τη προσέγγιση του προβλήματος (της κακοδιαχείρισης των χρημάτων) σε σύγκριση με τις υπάρχουσες εναλλακτικές. Πιστεύει ότι υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κακοί στην διαχείριση των χρημάτων.

Ο πρώτος λόγος είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο είναι αδιαφανές, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τους ανθρώπους να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα χρήματά τους, και επίσης κερδίζει χρήματα με το να τους τιμωρεί μέσω των τραπεζικών χρεώσεων.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την τάση που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους στο σύνολό τους να δίνουν περισσότερο βάση στο τώρα, με αποτέλεσμα να μην σχεδιάζουν τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις τους μακροπρόθεσμα. Με βάση τους δύο αυτούς λόγους, καθώς και ότι στο παρών οικοσύστημα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν που να στραφούν για συμβουλές, το πρόβλημα της κακοδιαχείρισης γίνεται ακόμα πιο επώδυνο.

Σαν αποτέλεσμα, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 50% του πληθυσμού έχει λιγότερο από £100 σε αποταμιεύσεις και το 38% του πληθυσμού έχουν κάνει υπεραναλήψεις και πληρώνουν περιττές χρεώσεις. Το 60% δε, επί του συνόλου, δεν αυξάνουν τα χρήματα τους αποτελεσματικά μέσω επενδύσεων. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες .

Με την βοήθεια της τεχνολογίας και των αρχών των συμπεριφορικών οικονομικών, το Plum βελτιώνει το υπάρχoν σύστημα και βοηθάει τους ανθρώπους όχι μόνο στο να διαχειρίζονται καλύτερα τα χρήματά τους αλλά και να τα αυξάνουν αποδοτικότερα. Η εφαρμογή συνδέεται με την τράπεζά του χρήστη, αντιλαμβάνεται τις συνήθειες του με βάση τα μηνιαία του έξοδα και τον βοηθάει να αποταμιεύσει χρήματα χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο και σκέψη σε πολύπλοκους υπολογισμούς. Συμβάλει επίσης στην αύξηση των υπαρχουσών αποταμιεύσεων μέσω επενδύσεων και στην αποφυγή υπερβολικών δαπανών μέσω της έγκαιρης ειδοποίησης.

Η ομάδα του Plum είναι ενθουσιασμένη για τη νέα φάση ανάπτυξης που μπαίνει με τον νέο γύρο επένδυσης και σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO Βίκτωρ Τροκούδης: «Από την πρώτη μέρα το Plum καθοδηγείται από μία ξεκάθαρη αποστολή – να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων. Για εμάς, αυτό σημαίνει να βοηθήσουμε τον κόσμο να αυξήσει τα χρήματά του. Καλωσορίζουμε τους νέους μας επενδυτές, οι οποίοι πρόκειται να μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής μας. Ο αντίκτυπος της επέκτασης της ομάδας μας στην Ελλάδα, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχείρησης και μία βασική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση της Ελληνική μας παρουσία μέσα στον επόμενο χρόνο.»

«Τo Plum αποτελεί μια καινοτόμα υπηρεσία που η Ευρωπαϊκή αγορά έχει ανάγκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στηρίζουμε το Plum στην πορεία του και είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει εκατομμύρια χρήστες» αναφέρει ο Απόστολος Αποστολάκης Founding Partner VentureFriends.