Ποιοι βρίσκονται μέσα στο “Titan” που αναζητείται στο ναυάγιο του Τιτανικού

Ποιοι βρίσκονται μέσα στο “Titan” που αναζητείται στο ναυάγιο του Τιτανικού
epa07786081 An undated handout photo made available by Atlantic Productions on 22 August 2019 shows the Titanic ship’s bow as well as detached rusticles below port side anchor of the RMS Titanic, off the coast of Newfoundland, Canada, in the Atlantic (issued 22 August 2019). Images shot by Atlantic Productions for a forthcoming documentary during dives show that the Titanic's wreck has been deteriorating. EPA/ATLANTIC PRODUCTIONS / HANDOUT MANDATORY CREDIT: ATLANTIC PRODUCTIONS HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αγνοείται «τουριστικό» υποβρύχιο στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού.

Ένας Πακιστανός επιχειρηματίας και ο γιος του είναι μεταξύ των πέντε επιβαινόντων στο μικρό τουριστικό υποβρύχιο, το οποίο έχει εξαφανιστεί από την Κυριακή την ώρα που κατευθυνόταν στο ναυάγιο του Τιτανικού, στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά τους.

Το υποβρύχιο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions, ξεκίνησε την κατάδυσή του την Κυριακή, προτού χαθεί η επαφή μαζί του λιγότερες από δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με τις αρχές. Το καταδυόμενο σκάφος διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό ή αν έχει αναδυθεί και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Ο Σαχζάντα Νταγούντ, αντιπρόεδρος του ομίλου Engro, με έδρα το Καράτσι του Πακιστάν, και ο γιος του Σουλεϊμάν, βρίσκονται στο καταδυόμενο σκάφος, επεσήμανε η οικογένειά τους.

«Προς το παρόν έχει χαθεί η επαφή με το καταδυόμενο σκάφος και οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι λίγες», πρόσθεσε.

Το Λιμενικό των ΗΠΑ και του Καναδά συνεχίζει σήμερα με πλοία και αεροσκάφη τις έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου σε μια περιοχή περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά του Κέιπ Κοντ, στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, και σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων.

Η OceanGate Expeditions είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ότι μεταξύ των επιβαινόντων είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Ο 58χρονος αυτός επιχειρηματίας και λάτρης του διαστημικού τουρισμού είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation με έδρα το Ντουμπάι.

Εξάλλου στο καταδυόμενο σκάφος βρίσκεται ο 77χρονος Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ, διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο πέμπτος επιβάτης είναι ο Στόκτον Ρας, ιδρυτής και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της OceanGate.

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Παρασκευή, με την κατάδυση να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια το άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί στα 3.800 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: