Πολ Ευμορφίδης: Τι είναι τελικά το κόμμα ΕΥ του Mr. Coco-MAT

Πολ Ευμορφίδης: Τι είναι τελικά το κόμμα ΕΥ του Mr. Coco-MAT
Οικολογία, ξύλινα ποδήλατα, ίσες αποστάσεις και φιέστα του κόμματος ΕΥ κάτω από την Ακρόπολη. Τι είναι τελικά ο πολιτικός σχηματισμός του Πολ Ευμορφίδη.

Χρήστος Δεμέτης

Επειδή όλα τα είχε αυτός ο τόπος και το μόνο που του έλειπε ήταν ένα κόμμα απολιτίκ «αριστείας» ακόμη, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο νέος πολιτικός σχηματισμός με το λιτό όνομα «ΕΥ», υπό την «ομπρέλα» του Mr. COCO-MAT, Πολ Ευμορφίδη ενόψει εκλογών. Οι ολιγάριθμοι υποστηρικτές του μάλιστα, έκαναν και μια ποδηλατική πορεία προς την Πνύκα, ενώ ο ίδιος ο κ. Ευμορφίδης εμφανίστηκε με το ξύλινο ποδήλατό του.

«Η Βουλή είναι και για τους βοσκούς και τους γεωργούς, μανάβηδες, κουρείς δεν είναι μόνο για τους μορφωμένους. Πρέπει να ακούγεται η φωνή των πάντων για να υπάρχει ομοιογένεια και αγάπη και αρμονία. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να είναι μαζί μας, δεν είμαστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Ευμορφίδης, την ώρα βέβαια που το όλο πρόγραμμα του κόμματος αγνοείται ανάμεσα σε αόριστες αιτιάσεις περί γενικότερης ευεξίας, και φαινομενικά κεντρώων θέσεων.

Στην ανακοίνωση για την ίδρυσή του το ΕΥ, αναφέρει πως απευθύνεται σε όσους «αντιστέκονται» στον πειρασμό της διαίρεσης συμπλέκοντας αριστερά και δεξιά, και θυμίζοντας εν πολλοίς τις πάλαι ποτέ προγραμματικές δηλώσεις του Ποταμιού.

Παράλληλα το κόμμα αναφέρει πως απευθύνεται σε όσους δεν καταδέχονται τη «σφαιρική θεωρητική επεξεργασία των δεδομένων», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα προτείνει εφαρμόσιμες, πρακτικές λύσεις, εντός μετα-καπιταλιστικών συνθηκών φυσικά. Θεωρητικά, ο πολιτικός σχηματισμός θα κινείται στο ευρύτερο φάσμα της οικολογίας. Το ρεπορτάζ αναφέρει δε, πως στόχος είναι η είσοδος στη Βουλή, αλλά δεν… αποκλείονται και οι μετεκλογικές συνεργασίες.

Για την ώρα δεν υπάρχει ιδρυτική διακήρυξη για το κόμμα, ούτε επίσημοι υποψήφιοι, παρά μόνο ένας πρόεδρος στη θέση του οποίου εμφανίζεται ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Λεωνίδας Καραϊσκός, με τα «φώτα» βέβαια να πέφτουν πάνω στον Πολ Ευμορφίδη που προσφάτως έγινε και τηλεπερσόνα στο Dragons Den.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο NEWS 24/7, ο κ. Ευμορφίδης έλεγε απαντώντας σχετικά με την ανεργία, που είναι ένα από τα βασικά ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να πάρει θέση το κόμμα του: «Πρόβλημα δεν έχει η Ελλάδα πρόβλημα έχουν οι άνθρωποι που δεν παράγουν τίποτα. Κάθονται όλοι 5 εκ. στην Αθήνα και τι παράγουν; τίποτα. Να σηκωθούν να φύγουν , να πάνε στην επαρχία και σε επαφή με τη φύση να σκεφτούν τι θα κάνουν. Να φυτέψουν πρώτα μια μουριά και μετά να φτιάξουν ένα σπίτι. Τώρα πρώτα αγοράζουν αιρκοντίσιον και μετά ψάχνουν σπίτι. Λένε δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν οδοντόκρεμα. Να πλένουν το στόμα τους με το νερό της θάλασσας και να ‘χουν υγιή δόντια για πάντα. Αντί να στενοχωριούνται γιατί δεν έχουν…καινούργια γυαλιά ηλίου, να φτιάξουν ένα κήπο και ένα κοτέτσι και να απολαμβάνουν τη ζωή».

«Πάντως είναι ειρωνικό λίγο. Εσείς που είστε επιτυχημένος επιχειρηματίας, αφού πουλήσατε το 50% τις Cocomat στη Libra, να λέτε στους άλλους ότι δεν χρειάζονται λεφτά και να πάνε να ζήσουν με τομάτες και αγγουράκια. Αν δεν χρειάζονται τα λεφτά γιατί δεν τα μοιράζετε σε αυτούς που τα θέλουν και ….να ζείτε εσείς με τομάτες κι αγγουράκια;», ήταν η επόμενη ερώτηση, στην οποία είχε απαντήσει: «Γιατί τότε απλά θα τους «σαπίσω» περισσότερο. Ο καθένας πρέπει να βρει μόνος του το δρόμο της καρδιάς του και να χρησιμοποιήσει το μυαλό του. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά ούτε οι εταιρείες. Με ενδιαφέρει να είμαι ερωτευμένος και τώρα είμαι ερωτευμένος με ένα ποδήλατο».

Αναρωτιόμαστε αν οι επίσημες θέσεις του κόμματος για την οικονομία και την ανεργία σε μια χώρα που έχει βασανιστεί από παρατεταμένη κρίση, θα ευθυγραμμίζονται με τις παραπάνω διατυπώσεις.

Θυμίζουμε ακόμη πως η οικογένεια Ευμορφίδη είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Coco Mat Athens», που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς «κρύβει» την Ακρόπολη, με τους έξτρα ορόφους του. Η υπόθεση έφτασε έως το ΣτΕ, το οποίο χαρακτήρισε ως αυθαίρετους τους τελευταίους ορόφους ρίχνοντας και βαρύ πρόστιμο, για να ακολουθήσει διαμάχη μεταξύ ιδιοκτησίας και Πολιτείας.

Ο κ. Ευμορφίδης είχε απαντήσει για το εν λόγω ξενοδοχείο πως ουδέποτε έγινε κάτι παράτυπο. Ο ίδιος σε συνεντεύξεις του επικαλείται τους παραπάνω από δέκα ελέγχους που έγιναν κατά την κατασκευή, ενώ όπως λέει, το σκάνδαλο είναι πως η Πολεοδομία που είχε δώσει την άδεια οικοδόμησης το 2016, την αναίρεσε το 2022.

Σημειώνεται δε, πως η “Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ” συμφερόντων των αδελφών Ευμορφίδη, θα αναπτύξει ένα νέο «μπουτίκ» ξενοδοχείο, δυναμικότητας 64 δωματίων, στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Φειδίου 8, πίσω ακριβώς από το ξενοδοχείο Τιτάνια. Η εταιρεία αναμένεται να αποκτήσει αντί ποσού 4,1 εκατ. ευρώ ένα τριώροφο διατηρητέο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 814 τ.μ. Όπως είχε γράψει η Καθημερινή, το ακίνητο ανήκει στην εταιρεία Hotel Cluster, συμφερόντων του μετόχου και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Μιχάλη Ευμορφίδη. Η εταιρεία του κ. Ευμορφίδη απέκτησε το ακίνητο στο πλαίσιο πλειοδοτικής δημοπρασίας εκποίησης με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται μόλις στα 500.000 ευρώ. Με βάση την ελάχιστη τιμή εκκίνησης, το ακίνητο αποτιμήθηκε έναντι μόλις 277 ευρώ/τ.μ., ευρισκόμενο στο κέντρο της Αθήνας κι ενώ η αντικειμενική αξία ήταν 1,9 εκατ. ευρώ… Σύμφωνα δηλαδή με το ρεπορτάζ, πρακτικά η Hotel Claster αγόρασε προ διετίας ακίνητο στη Φειδίου 8 με 510 χιλιάδες ευρώ, και το πούλησε τώρα στην εισηγμένη εταιρεία με 4,1 εκατ. ευρώ, στην οποία είναι βασικοί μέτοχοι οι αδελφοί Ευμορφίδη.

Αναλυτικά η πολιτική ανακοίνωση του Πολ Ευμορφίδη

«Για το πάθος μας για την Φύση και την δημιουργία. Για την αμέριστη αγάπη που παίρνουμε από τους συνανθρώπους μας, όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε βήμα και ορθοπεταλιά μας. Για αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους που αναγνωρίζουν το συμφέρον τους στην ένωση και αντιστέκονται στον πειρασμό της διαίρεσης.

Φίλες και φίλοι, η Ευ – κίνηση ιδρύεται στο όνομα των νέων, κάθε ηλικίας, που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα δύσκολα εύκολα. Εκείνων που σκέφτονται με πράξεις, που δεν καταδέχονται τις κρυψώνες των «ανώριμων συνθηκών», τής «ορθολογικής συνεκτίμησης των θετικών και των αρνητικών», τής «σφαιρικής θεωρητικής επεξεργασίας των δεδομένων».

Η Ευ – κίνηση ιδρύεται στο όνομα των «αόρατων» δουλευταράδων που ιδρώνουν την φανέλα τής ευδαιμονίας, που φροντίζουν την υπόληψη τους με τα χέρια λερωμένα, που διεκδικούν την ευτυχία τους, δίχως ντροπή για τα λάθη και τα πάθη τους.

Φίλες και φίλοι, η συμμετοχή στην Ευ – κίνηση είναι μετοχή με το ακριβότερο αντίκρισμα: Την Ελλάδα που ξέρει ότι μοχθεί και γι’ αυτό δεν έχει ανάγκη κανέναν.

Την Κυριακή 23/4, στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία την έδρα μας, στην οδό Ερμού 114, πορευόμαστε προς την Πνύκα, όπου θα κάνουμε τη γενέθλια γιορτή μας. Εννοείται με ποδήλατο ή πεζή. Όσο πιο πυκνή η πορεία μας, τόσο πιο ευφορικό το γλέντι μας».

Φωτογραφία: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr