Πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη εκλογών: Στο 6,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη εκλογών: Στο 6,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου
Aνοίγει ξανά η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με διψήφιο ποσοστό με 10,3% και το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνικά Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων η εικόνα παραμένει σχεδόν η ίδια. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,2% και τη διαφορά ανάμεσα στους να διαμορφώνεται στο 5,6%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5% και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4 %, το ΜέΡΑ 25 με 4.4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 38% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 54% τον κρίνει αρνητικά. Από την άλλη πλευρά το 23% αξιολογεί θετικά τον Αλέξη Τσίπρα και αρνητικά το 71%.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Metron Analysis είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.