Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία

Στους 103 ανέρχονται οι νεκροί από συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους σε ορεινή περιοχή.

Φωτογραφία αρχείου

Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Αλγερία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 103 άνθρωποι (99 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματός), όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το αεροπλάνο, τύπου Hercules C130, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στην επαρχία Ουμ Ελ Μπουάγι, 500 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, πιθανότατα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το δυστύχημα και τον τελικό απολογισμό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Watan το C-130 είχε απογειωθεί από την πόλη Ταμανρασέτ, στη νότια Αλγερία και είχε ως τελικό προορισμό την Κωνσταντίνη, στα βορειοανατολικά. Στην περιοχή του δυστυχήματος έπνεαν ισχυροί άνεμοι και χιόνιζε, δύο παράγοντες που πιστεύεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συντριβή του αεροσκάφους.

Διαβάστε ακόμη: Ο αγγλόφωνος «στρατός» της κομμουνιστικής Πιονγιάνγκ

Εντοπίστηκε ο πρώτος επιζών
Ένας από τους επιβάτες του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 που συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Αλγερία βρέθηκε ζωντανός από τις ομάδες διάσωσης, ανέφερε αξιωματικός της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας.

«Βρήκαμε έναν επιζώντα και οι έρευνες συνεχίζονται», είπε ο συνταγματάρχης Φαρίντ Νέσαντ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Η ορεινή περιοχή της επαρχίας Ουμ Ελ Μπουάγι, όπου κατέπεσε το μεταγωγικό αεροσκάφος, είναι ιδιαίτερη δύσβατη.

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής σε τι κατάσταση είναι ο επιζών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ