Πωλείται η σπάνια Ferrari του Έλτον Τζον

Πωλείται η σπάνια Ferrari του Έλτον Τζον
Bernie Taupin and Elton John, winners for the award for Best Original Song - Motion Picture for "I'm Gonna Love Me Again" from "Rocketman", in the press room during the 77th Annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton Hotel on January 5, 2020 in Beverly Hills, California. | usage worldwide (Photo by Jennifer Bloc/Geisler-Fotopress / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Ο Έλτον Τζον δεν φημίζεται για τη διακριτικότητα του ή το κριτήριο μόδας που είχε εντός και εκτός σκηνής, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αγόρασε μια Ferrari Daytona τη δεκαετία του 1970.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, από τότε δηλαδή που έγινε για πρώτη φορά παγκόσμιος σταρ, ο Έλτον Τζον μετατράπηκε σε αθεράπευτος petrolhead. Ως αποτέλεσμα λοιπόν να διατηρεί ένα σημαντικό αριθμό αξιόλογων αυτοκινήτων στο προσωπικό γκαράζ του, όπως δηλαδή, supercars, sportscars αλλά ακόμη και πολυτελή οχήματα.

Σε διάφορες στιγμές της ζωής του ήταν ιδιοκτήτης των Aston Martin V8 Vantage Volante, Jaguar E-Type, Bentley Turbo R Saloon, Rolls Royce Silver Cloud III, Aston Martin V8 Vantage V550, Ferrari 512TR και φυσικά του αυτοκινήτου που βλέπετε εδώ – της Ferrari 365 GTB/4 Daytona του 1972.

Τώρα, το πρώτο πράγμα που θα σας πει κάποιος ορκισμένος των κλασικών αυτοκινήτων είναι ότι η Ferrari Daytona δεν ονομάζεται πραγματικά Daytona, αλλά Ferrari 365 GTB/4.

Το προσωνύμιο Daytona δόθηκε στο αυτοκίνητο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγο μετά την παρουσίασή του το 1968. Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο ψευδώνυμο οφείλεται στο θεαματικό 1-2-3 της Ferrari στις 24 h της Daytona το 1967, με τις 330 P3 / 4, 330 P4 και 412 P.

Λέγεται πως στον Enzo Ferrari δεν άρεσε ποτέ αυτό το όνομα και κατά συνέπεια, μέχρι σήμερα η Ferrari σπάνια το χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στο αυτοκίνητο.

Οι μηχανικοί της Ferrari ξεκίνησαν να δημιουργούν τότε ένα νέο αυτοκίνητο προκειμένου να αντικαταστήσουν τη Ferrari 275 GTB, και φυσικά να ξεπεράσουν τη Lamborghini Miura.

Το αυτοκίνητο που εξέλιξαν ήταν η 365 GTB/4, ή Daytona, ένα σπορ αυτοκίνητο GT με κινητήρα 4,4 λίτρων Colombo V12 347 ίππων, ικανό να φτάσει στα 280 km/h– ακριβώς 5 km/h περισσότερα από την τελική ταχύτητα της Miura. H Ferrari του Elton John αποτελεί ένα από τα 158 δεξιοτίμονα κομμάτια που κατασκευάστηκαν από το εργοστάσιο στο σωστό χρώμα του πάθους, το Rosso Chiro με εσωτερικό Nero.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απέκτησε πρόσφατα το πιστοποιητικό της Ferrari Classiche «Red Book», κάτι που σημαίνει ότι έχει εξεταστεί διεξοδικά από τους ειδικούς της Ferrari και επιβεβαιώνεται πως όλα επάνω του είναι πρωτότυπα, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων αριθμών του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων.