Πολυτεχνείο: Τετραήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα και βαριά πρόστιμα

Πολυτεχνείο: Τετραήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα και βαριά πρόστιμα
Αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν το Πολυτεχνείο, Αθήνα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση του Πολυτεχνείου από περίπου 40 άτομα που κάνουν κατάληψη στον χώρο. Έως τώρα έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέο ειδικό σχέδιο έχει εκπονήσει η Αστυνομία για την αποφυγή συγκεντρώσεων την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της  διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
– διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή υπήρξε διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας τόσο στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου επί της οδού Πατησίων όσο και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, όπου πραγματοποιήθηκαν 92 προσαγωγές και συλλήψεις.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ.