Πωλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ η Harley του Πάπα Φραγκίσκου

Πωλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ η Harley του Πάπα Φραγκίσκου

Ποσό δέκα φορές μεγαλύτερο από την εκτιμώμενη αξία της συγκέντρωσε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς η μηχανή του Αργεντίνου Ποντίφικα.

Σε δημοπρασία για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής οργάνωση Caritas πωλήθηκε η ιστορική Harley Davidson που ανήκε στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο.

Με τιμή εκκίνησης στις 20.000 ευρώ, η μηχανή του Ποντίφικα κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει στη δημοπρασία που διεξήχθη μέσω διαδικτύου το ποσό των 210.ο00 ευρώ, περισσότερο από δέκα φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία της.

«Κάποιος αισθάνεται πολύ γενναιόδωρος», αστειεύτηκε ο δημοπράτης όταν ο τυχερός νέος ιδιοκτήτης της παπικής Harley έκανε την προσφορά του online. Πρόκειται μάλιστα για ποσό-ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής.

1/3

Διαβάστε ακόμη: «Πρόσωπο της χρονιάς» ο Πάπας Φραγκίσκος

Η μηχανή Dyna Super Glide Custom του 2013 φέρει την υπογραφή του πάπα —το όνομα «Francesco»- στη δεξαμενή καυσίμου. Ο Ποντίφικας πάντως ούτε την αγόρασε, ούτε την χρησιμοποίησε: του την έκανε δώρο μια ομάδα εραστών των Harley, οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του τον περασμένο Ιούνιο, όταν ταξίδεψαν στη Ρώμη για να γιορτάσουν τα 110 χρόνια από τη «γέννηση» της αγαπημένης τους μηχανής. Ένα δερμάτινο τζάκετ που του χάρισαν μαζί με τη μηχανή πουλήθηκε έναντι 50.000 ευρώ.

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε, ενώ τα έσοδα από την πώληση θα πάνε στην Caritas, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να ανακαινίσει ένα κτίριο που στεγάζει και σιτίζει άστεγους και άπορους κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.

Διαβάστε ακόμη: «Ο Ποντίφικας των φτωχών»