Πώς αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό Lufthansa και Starbucks: Ναι σε επανέκδοση εισιτηρίων, στοπ στα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι ισχύει για την επανέκδοση νέων εισιτηρίων και πώς η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες παγκοσμίως ακολουθούν πολιτικές αντιμετώπισης της επιδημίας του Covid-19. Από σήμερα ο Όμιλος Lufthansa προσφέρει νέες πιο ευέλικτες επιλογές επανέκδοσης εισιτηρίων. Συγκεκριμένα, στις εταιρείες του Ομίλου, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Air Dolomiti, η νέα διευρυμένη πολιτική απαλλαγής από χρέωση επανέκδοσης θα εφαρμοστεί τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε μελλοντικές εκδόσεις εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.

Επιλογές επανέκδοσης για μελλοντικές κρατήσεις:

Με άμεση ισχύ και έως τις 31 Μαρτίου 2020, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου θα άρουν τις χρεώσεις επανέκδοσης για όλες τις πτήσεις που θα εκδοθούν σε όλο τον κόσμο και θα προσφέρουν μια επανέκδοση δωρεάν, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά. Οι επιβάτες μπορούν στο μέλλον να επανεκδίδουν τα εισιτήρια με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς κάποια χρέωση.

Δυνατότητα επανέκδοσης για υπάρχουσες κρατήσεις:

Η νέα πολιτική για υπάρχουσες κρατήσεις θα εφαρμοστεί παγκόσμια για όλα τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί πριν τις 05 Μαρτίου και με ημερομηνία ταξιδιού έως και τις 30 Απριλίου 2020. Οι επιβάτες μπορούν να επανεκδίδουν τα εισιτήριά τους με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 χωρίς καμία χρέωση, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά.

Ισχύουσα οδηγία και για τις δυο πολιτικές: Τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού πρέπει να είναι ίδια. Αν ο αρχικός ναύλος δεν είναι πλέον διαθέσιμος, θα πρέπει να πληρωθεί η διαφορά και η επανέκδοση πρέπει να γίνει πριν από την αρχική ημερομηνία ταξιδιού.

Με τη νέα αυτή πολιτική, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θέλουν να ανταποκριθούν στην επιθυμία πολλών επιβατών για πιο ευέλικτες επιλογές κρατήσεων και επανέκδοσης, κάτω από τις εξαιρετικές περιστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Βρετανία: Η Starbucks σταματά να δέχεται τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια πελατών της σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία Covid-19

Η μεγαλύτερη στον κόσμο αλυσίδα καφέ Starbucks Corp σταμάτησε να δέχεται επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια από τους πελάτες της προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, αν και πάλι θα τηρήσει τη δέσμευσή της να προσφέρει έκπτωση σε όποιον το έχει μαζί του.

Εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να επανεξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, με κάποιες εξ αυτών να αναστέλλουν τα επιχειρηματικά ταξίδια, να δημιουργούν αποθέματα προϊόντων και να ζητούν από τους υπαλλήλους τους να εργαστούν από το σπίτι.

Για τη Starbucks αυτό σημαίνει ότι σταματά η χρήση προσωπικών ποτηριών καφέ ή ποτηριών θερμός στα καταστήματά της για προληπτικούς λόγους.

Οι αλυσίδες καφέ τα τελευταία χρόνια ενθαρρύνουν τους πελάτες να φέρνουν τα δικά τους επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια ή ποτήρια θερμός για να μειωθεί ο αριθμός των χάρτινων ποτηριών και πλαστικών καπακίων που καταλήγουν στα σκουπίδια. Πολλές άλλες προσφέρουν εκπτώσεις ή αυξημένους πόντους επιβράβευσης πελατών για να προωθήσουν την τάση αυτή.

«Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις υπάρχουσες εκπτώσεις για όποιον φέρνει το προσωπικό του ποτήρι», ανέφερε η Starbucks. «Ως αποτέλεσμα, αναστέλλουμε επίσης την επιβάρυνση των 5 πενών (Ηνωμένων Βασίλειο) και 5 λεπτών (Γερμανία) για τα χάρτινα ποτήρια, δεδομένου ότι η απόφαση αυτή αποτρέπει τους πελάτες να επιλέξουν επαναχρησιμοποιούμενα».