Πώς ένα ζευγάρι έβγαλε 1 εκατ. δολάρια από μετοχές της Apple

Πώς ένα ζευγάρι έβγαλε 1 εκατ. δολάρια από μετοχές της Apple

Ένα ζευγάρι Κινέζων μπορεί να αισθάνεται πολύ ευτυχισμένο από την επιλογή του να ακολουθήσει πιστά το «όραμα» της Apple όλα αυτά τα χρόνια.

Ο λόγος για τον Ning Wang και τη σύζυγο του Ting Qian, που αγόρασαν μετοχές της Apple στα τέλη του 1990 και αρνήθηκαν να τις πουλήσουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης.

Η πίστη στην Apple τους απέδωσε περίπου 1 εκατ. ευρώ

«Δεν πανικοβληθήκαμε. Ξέρουμε ότι η αγορά μετοχών πάει πάνω και κάτω» λέει ο Wang, ο οποίος πρώτος αγόρασε 100 μετοχές της Apple με την γυναίκα του τον Αύγουστο του 1998.

Το ζευγάρι δεν πούλησε ακόμα και όταν ο Στιβ Τζόμπς – η ψυχή της Apple- πέθανε τον Οκτώβριο του 2011. Αυτό τελικά αποδείχθηκε έξυπνη κίνηση. Οι μετοχές της Apple σχεδόν διπλασιάστηκαν από τότε. Σήμερα θεωρείται η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη.

«Πιστέψαμε ότι αν ένα brand είναι καλό, διαρκεί ανεξαρτήτως προσώπων. Για αυτό μείναμε στην Apple» λέει το ζευγάρι και συμπληρώνει: «από την αρχή καταλάβαμε ότι τα προϊόντα της Apple είναι σαν κοσμήματα. Οι άνθρωποι είναι περήφανοι όταν τα αγοράζουν. Και αυτό δεν είναι μια τεχνική ανάλυση της Wall Street».

Το ζευγάρι που μένει στο Κουίνς της Νέας Υόρκης έφτασε από την Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σπούδασε και βρήκε δουλειά. Μάλιστα εξέδωσαν από κοινού ένα βιβλίο για τη διαφήμιση στην Αμερική στα κινεζικά.

Τώρα ο Wang είναι διευθυντής μια μεγάλης αλυσίδας κινέζικων εφημερίδων και η γυναίκα του communications manager στο ινστιτούτο «Electrical and Electronics Engineers Communications Society».

Απίστευτη επιστροφή επενδύσεων

Το ζευγάρι αποφάσισε να αγοράσει 100 μετοχές της Apple στη τιμή των 34 δολαρίων το 1998, σύμφωνα με το CNNMoney.
Αν λάβουμε υπόψη ότι οι μετοχές πέρασαν από split (2-1 το 2000 και ξανά το 2005, σε ποσοστό 7-1 τον προηγούμενο Ιούνιο), οι αρχικές μετοχές έφτασαν τις 2.800 μετοχές σήμερα.

Με δεδομένη την τωρινή τιμή πώλησης της μετοχής στα 100 δολάρια, αυτές οι μετοχές αξίζουν περίπου 280.000 δολάρια.

Το ζευγάρι ανέφερε στο CNNMoney ότι από συναλλαγές έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 500 μετοχές από το 1999 και έχουν βγάλει πάνω από 760.000 δολάρια σε κέρδη.

Διαβάστε ακόμα:

Οι mobile πληρωμές Visa διαθέσιμες στα νέα μοντέλα Apple

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τα iPhone 6 και το Apple Watch

Τα 15 προϊόντα-σταθμοί της Apple