Πώς ετοιμάζεται να βγάλει λεφτά το Pinterest

Πώς ετοιμάζεται να βγάλει λεφτά το Pinterest

Οι χρήστες της σελίδας θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να προσθέσουν προϊόντα στη λίστα επιθυμιών τους.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό με στόχο να αυξήσει τα διαφημιστικά της έσοδα. Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προσθέσει στη σελίδα της μία επιλογή που θα επιτρέψει στους χρήστες του Pinterest να αγοράσουν προϊόντα ή να τα προσθέσουν στη λίστα επιθυμιών τους.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η νέα πλατφόρμα θα δώσει σύντομα στους χρήστες του Pinterest τη δυνατότητα να κλικάρουν προϊόντα όπως τα υλικά μίας συνταγής και να τα προσθέσουν σε ένα καλάθι αγορών όπως αυτό της Amazon.

Γιατί προχώρησε το Pinterest σε αυτή την απόφαση; Επειδή θέλει εμπορικά σήματα όλων των ειδών να συμπεριληφθούν στο δίκτυό του. Αν οι συνεργαζόμενες εταιρείες μπορέσουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μέσω της πλατφόρμας, τότε θα αυξηθούν και τα έσοδα του Pinterest.

Το Pinterest έχει αρχίσει σταδιακά να επεκτείνει τις δραστηριότητές του για ενίσχυση της κερδοφορίας του. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια, δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσελκύσει επενδυτές, με την αποτίμηση της να έχει αυξηθεί από τα 200 εκατομμύρια δολάρια το 2012 στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.