Πώς η Apple θα κατακτήσει τον κόσμο τα επόμενα 4 χρόνια

Πώς η Apple θα κατακτήσει τον κόσμο τα επόμενα 4 χρόνια
Logo of the newly-opened Apple Store at Sanlitun in Beijing, China, 17 July 2020. Photo: AFP
Η Apple διαθέτει σήμερα περισσότερα από 520 καταστήματα σε 26 χώρες.

Η Apple Inc. σχεδιάζει την επέκταση και την αναζωογόνηση της αλυσίδας λιανικής της, με στόχο να επενδύσει περισσότερο στην Κίνα και σε άλλα μέρη της Ασίας, ενώ παράλληλα αναθεωρεί καθιερωμένες τοποθεσίες πώλησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Μέχρι το 2027, η Apple συζητά το άνοιγμα 15 νέων καταστημάτων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, πέντε καταστημάτων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και τεσσάρων επιπλέον καταστημάτων στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις. Η εταιρεία στοχεύει επίσης σε έξι ανανεωμένα ή μετεγκαταστημένα καταστήματα στην Ασία, εννέα στην Ευρώπη και 13 στη Βόρεια Αμερική, ανάφεραν τα ίδια άτομα, ζητώντας να μην κατονομαστούν. Συνολικά, η εταιρεία προτείνει 53 νέα, μετεγκαταστημένα ή ανακαινισμένα καταστήματα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Apple φαίνεται να θέλει να προσδώσει νέα λάμψη στην 22χρονη παρουσία της στη λιανική αγορά. Η εταιρεία είναι μια από τις πιο αξιοσέβαστες αλυσίδες στον κόσμο, αλλά έχει επίσης αντιμετωπίσει τα δεινά της πανδημίας, τα προβλήματα εξυπηρέτησης πελατών και την εργασιακή αναταραχή τα τελευταία χρόνια. Η ιδέα είναι να χτιστεί η επωνυμία της Apple σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Ινδία, παρέχοντας παράλληλα καλύτερη εμπειρία στους καταναλωτές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο αξιοσημείωτα νέα καταστήματα υπό συζήτηση ή ανάπτυξη περιλαμβάνουν τρεις τοποθεσίες στην Ινδία, το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στη Μαλαισία και μια αναβάθμιση στην ιστορική τοποθεσία της Apple στην εμπορική περιοχή Opera του Παρισιού, σύμφωνα με πληροφορίες. Επίσης, σύντομα ανοίγει ένα κατάστημα στο Battersea Power Station στο Λονδίνο από τα νέα τοπικά κεντρικά γραφεία της και σχεδιάζει μια επιπλέον τοποθεσία στο Μαϊάμι. Και υπάρχει ένα εμβληματικό κατάστημα που έχει προγραμματιστεί για το Jing’an Temple Plaza στη Σαγκάη.

Ορισμένες από τις μελλοντικές τοποθεσίες και ο χρόνος που θα ανοίξουν παραμένουν είτε εσωτερικές προβλέψεις είτε προτάσεις, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν είτε να καθυστερήσουν είτε να ακυρωθούν εντελώς. Ωστόσο, πολλά από τα καταστήματα βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη, με την Apple να έχει συμφωνήσει για μισθώσεις με ιδιοκτήτες ακινήτων. Εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Apple διαθέτει σήμερα περισσότερα από 520 καταστήματα σε 26 χώρες, με τα μισά περίπου από αυτά να βρίσκονται στις ΗΠΑ. Η αλυσίδα έχει μεγάλη παρουσία μέσω καταστημάτων, αλλά τα καταστήματα συχνά ασχολούνται περισσότερο με την οικοδόμηση της επωνυμίας της Apple παρά με την πώληση προϊόντων. Η εταιρεία λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από άλλα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου της. Ωστόσο, οι φυσικές τοποθεσίες χρησιμεύουν ως βασικό μέρος για τους πελάτες για να αγοράζουν προϊόντα τις ημέρες πρώτης κυκλοφορίας, να λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη και να παρακολουθούν μαθήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: