Πώς η Apple θέλει να επανεφεύρει την τηλεόραση

Πώς η Apple θέλει να επανεφεύρει την τηλεόραση
Apple CEO TIm Cook speaks about Apple TV during an Apple media event in San Francisco, California, September 9, 2015. Reuters/Beck Diefenbach - RTSCYF

Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική «ανακαίνιση» εδώ και χρόνια.

Εν τέλει, όπως φημολογείτο έντονα, η Apple αποκάλυψε μια «φρεσκαρισμένη» εκδοχή της Apple TV.

Η νέα έκδοση συνοδεύεται κι από κάτι ήδη καθιερωμένο: μια διεπαφή βασισμένη σε εφαρμογές για την πλοήγηση σε ταινίες και εκπομπές. Όμως, πλέον, τρίτα μέρη θα μπορούν να αναπτύσσουν εφαρμογές για το νέο λειτουργικό σύστημα.

Επίσης, η Apple εξοπλίζει την Apple TV με νέο τηλεχειριστήριο, καθώς και με δυνατότητα υποστήριξης της Siri. Η ψηφιακή βοηθός της Apple είναι πλέον ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα της Apple TV, επιτρέποντας στους χρήστες να μιλούν στη Siri μέσω του τηλεχειριστηρίου για να αναζητούν περιεχόμενο, να πατάνε play ή pause, να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την ταινία ή τους ηθοποιούς, το σκορ ενός αθλητικού γεγονότος, τον καιρό, και άλλα.

Το τηλεχειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μικρό χειριστήριο για βιντεο-παιχνίδια.

Το TVos, το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple TV, θα έχει πολλά από τα γνωστά εργαλεία με τα οποία εργάζονται οι Apple developers, όπως τα Xcode, Metal, CloudKit και Game Center, επιτρέποντάς τους να αναπτύσσουν παιχνίδια για την Apple TV.

Από τον Οκτώβριο, η Apple TV θα είναι διαθέσιμη για αποστολή σε 80 χώρες. Το μοντέλο των 32GB θα κοστίζει 149 δολάρια, ενώ το μοντέλο των 64GB θα είναι στα 199 δολάρια.

1/2

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το μεγαλύτερο iPad που παρουσιάστηκε ποτέ