Πώς οι CEO μεγάλων εταιρειών «μάχονται» τον κορωνοϊό χωρίς να έχουν καμία σχέση με την υγεία

Πώς οι CEO μεγάλων εταιρειών «μάχονται» τον κορωνοϊό χωρίς να έχουν καμία σχέση με την υγεία
«Νομίζω ότι είχαμε σχεδόν την υποχρέωση να δοκιμάσουμε επειδή έχουμε την τεχνογνωσία, καθώς και επειδή έχουμε μια κοινοπρακτική αλυσίδα εφοδιασμού», λέει η Jane Mosbacher Morris, ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας To the Market. «Ένιωσα ότι ήταν μια τεράστια ευκαιρία για να προσθέσουμε αξία και νομίζω ότι η ομάδα μας ήταν εξοπλισμένη και έτοιμη να το κάνει».

της Mckenna Moore

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η αμερικανική βιομηχανία κινητοποιήθηκε για να υποστηρίξει τον στρατό. Τώρα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η αμερικανική βιομηχανία εντείνει την υποστήριξη της στη μάχη ενάντια στον COVID-19. Εταιρείες, τόσο μεγάλες όσο και μικρές, έχουν αλλάξει την παραγωγή τους για να παράγουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, να καλύψουν τα κενά στην αλυσίδα εφοδιασμού και να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους για να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο podcast Leadership Next της αμερικάνικης έκδοσης του Fortune, ο KR Sridhar, διευθύνων σύμβουλος της Bloom Energy και η Jane Mosbacher Morris, ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας To the Market, μιλούν για την προσέγγιση των επιχειρήσεων τους σε αυτήν την κρίση.

«Παρόλο που είναι δύσκολες στιγμές, δεν μπορώ παρά να νιώθω ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός παγκόσμιου μαθήματος πάνω στην καινοτομία εν καιρώ κρίσης», ξεκίνησε την κουβέντα η συντάκτρια του Fortune, Ellen McGirt. «Οι άνθρωποι δημιουργούν νέες λύσεις για να βοηθήσουν τον κόσμο με τις δυνατότητες που ήδη έχουν».

Η Bloom Energy, μια εταιρεία καθαρής ενέργειας που εδρεύει στο Σαν Χοσέ, είναι αυτό που ο Sridhar αποκαλεί «εταιρεία που καθοδηγείται από την εταιρική  αποστολή της», θεωρώντας αυτονόητο να διαθέσει μερικούς από τους υπαλλήλους της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από την κρίση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της Bloom εργάζονται για την συντήρηση αναπνευστήρων που βρίσκονται στο κρατικό απόθεμα.

Η εταιρεία χαρακτηρίζεται ως εταιρεία βασικών υπηρεσιών. Έτσι, καθώς συνεχίζει να παράγει κυψέλες καυσίμου, οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν αυτήν την εργασία συντήρησης ως επιπρόσθετη. Μέχρι τώρα, η Bloom έχει συντηρήσει 1.200 αναπνευστήρες, αλλά πλέον είναι σε θέση να συντηρεί περίπου 2.000 την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της στην Ανατολική και τη Δυτική Ακτή.

Η εταιρεία To the Market δραστηριοποιείται στην αναμόρφωση της παραδοσιακής αλυσίδας εφοδιασμού, προωθώντας ανεξάρτητες εταιρείες που ελέγχονται από γυναίκες και όχι εργοστάσια με «προκλητικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτυπώματα». Συνεργάζεται με εκατοντάδες κατασκευαστές από περισσότερες από 20 χώρες για να «τροφοδοτήσει μια ηθική αλυσίδα εφοδιασμού».

Συνήθως, η εταιρεία επικεντρώνεται σε είδη ένδυσης, αξεσουάρ και είδη οικιακής χρήσης, αλλά για την αντιμετώπιση του COVID-19, η εταιρεία εστιάζει σε είδη εξοπλισμού ατομικής προστασίας για να καλύψει τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία παγκοσμίως.

Η εταιρεία έχει λάβει παραγγελίες για πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες εξοπλισμού ατομικής προστασίας, και τη στιγμή της συνέντευξης, είχε διαθέσει 1,1 εκατ. μονάδες.

«Νομίζω ότι είχαμε σχεδόν την υποχρέωση να δοκιμάσουμε επειδή έχουμε την τεχνογνωσία, καθώς και επειδή έχουμε μια κοινοπρακτική αλυσίδα εφοδιασμού», λέει η Morris. «Ένιωσα ότι ήταν μια τεράστια ευκαιρία για να προσθέσουμε αξία και νομίζω ότι η ομάδα μας ήταν εξοπλισμένη και έτοιμη να το κάνει».

Φωτογραφία: Jane Mosbacher Morris Screenshot YouTube