Πως η Huawei εκτόξευσε τις ετήσιες πωλήσεις wearables

Πως η Huawei εκτόξευσε τις ετήσιες πωλήσεις wearables
Journalists attend the presentation of the Huawei's new smartphone in Paris, May 7, 2014. REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κινεζική εταιρεία τεχνολογία μελέτησε τα προβλήματα που ταλάνιζαν τους χρήστες wearables, έδωσε λύση και ως αποτέλεσμα εκτοξεύθηκε στο top-3 των κατασκευαστών φορητών συσκευών, με αύξηση πωήσεων 282,2%.

Η Huawei ανακοίνωσε πως το smartwatch Huawei Watch GT, ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 2.000.000 τεμάχια, παγκοσμίως, από το λανσάρισμά του πέρυσι τον Οκτώβριο μέχρι τώρα

Με βάση την αναφορά για το πρώτο τρίμηνο του 2019, της εταιρείας αναλύσεων IDC, η Huawei πέτυχε ανάπτυξη του κλάδου των wearables κατά 282.2% σε σχέση με πέρυσι με συνολικές πωλήσεις 5.000.000 μονάδων και αυτό την κατατάσσει ανάμεσα στους 3 κορυφαίους κατασκευαστές wearables του κόσμου.

Μετά από έρευνες που έδειξαν ότι η μικρή διάρκεια μπαταρίας και η συχνή φόρτιση αποτελεί πρόβλημα για τους καταναλωτές, η Huawei έδωσε την λύση της μέσα από το Huawei Watch GT που είναι εφοδιασμένο με το δικό της Lite OS λειτουργικό σύστημα και υποστηρίζεται από αρχιτεκτονική διπλού chipset που παρέχει εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία μπαταρίας.

Μια τυπική χρήση του Watch GT περιλαμβάνει ολοήμερη λειτουργία με ενεργοποιημένη την παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, με την επιστημονική καταγραφή ύπνου να ενεργοποιείται τη νύχτα, με 90 λεπτά άσκηση την εβδομάδα και ειδοποιήσεις εισερχόμενων μηνυμάτων, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει και τις δύο εβδομάδες. Μια έρευνα που έγινε σε καταναλωτές νωρίτερα φέτος, έδειξε ότι το 81% των πελατών αγόρασαν το Huawei Watch GT λόγω της μεγαλύτερης αυτονομίας μπαταρίας στην κατηγορία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος τον Μάρτιο η Huawei παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις, την Active των 46mm και την Elegant των 42mm, δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στο κοινό. Με δεδομένη την απόδοση του πρώτου τριμήνου, η Huawei θεωρεί βέβαιη την συνεχή ανάπτυξη στον τομέα της αγοράς wearables.