Πώς οι πλούσιοι του κόσμου αντιμετωπίζουν την έξαρση του κορωνοϊού

Πώς οι πλούσιοι του κόσμου αντιμετωπίζουν την έξαρση του κορωνοϊού
Photo: pixabay.com
Η «απομόνωση» για μερικούς σημαίνει προσωπικοί γιατροί, τεστ για τον κορωνοϊό στο εξωτερικό και υπόγεια καταφύγια.

Όπως εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος στον πλανήτη, έτσι και οι πλούσιοι απομονώνονται εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αλλά τα σχέδιά τους ξεπερνούν την συγκέντρωση στοκ αντισηπτικών και φαγητού. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου ναυλώνουν ιδιωτικά τζετ και εγκαθίστανται στα εξοχικά τους, ή σε ειδικά διαμορφωμένα καταλύματα σε χώρες που, μέχρι σήμερα, φαίνεται να έχουν αποφύγει τα χειρότερα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Ο Adam Twidell, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας PrivateFly, που κλείνει ιδιωτικά τζετ, ανέφερε ότι η εταιρεία του συνέχιζε να παρατηρεί ένα άλμα στις κρατήσεις, καθώς πλούσιοι άνθρωποι οργάνωναν πτήσεις εκκένωσης των σπιτιών τους που βρίσκονταν σε χώρες υψηλού ρίσκου. «Πολλοί είναι ηλικιωμένοι ή έχουν μια πάθηση που τους κάνει να ανησυχούν για την έκθεσή τους στο κοινό, όπως συμβαίνει σε μια τυπική πτήση».

Βέβαια, βοηθάει να έχεις κάποιο ασφαλές μέρος όπου μπορείς να πας. Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων της Σίλικον Βάλεϊ, όπως για τον επενδυτή του Facebook, Peter Thiel, ο οποίος έχει στην κατοχή του 193 εκτάρια από το Νότιο Νησί της χώρας.

Βοηθάει, ακόμα, να έχεις και φίλους σε υψηλές θέσεις. Η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία αρχικά υποβάθμισε τη σημασία της πανδημίας, δεν έχασε χρόνο και έκανε το διαθέσιμο τεστ στους πολιτικούς συμμάχους. Δυο Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου, οι Matt Gaetz και Mark Meadows, εξετάστηκαν μετά την έκθεσή τους σε έναν φορέα του Covid-19 στο ετήσιο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών κοντά στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα.