Πώς είναι ένα καφέ μόνο για γάτες

Πώς είναι ένα καφέ μόνο για γάτες

Η Lauren Pears άνοιξε το πρώτο καφέ για γάτες στο Λονδίνο.

Οι πελάτες και τα κατοικίδια είναι ένας δύσκολος συνδυασμός. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον χώρος της εστίασης, όπου μπορεί ένα μαγαζί να χρειάζεται πελάτες για να είναι κερδοφόρα επιχείρηση αλλά τα κατοικίδια αντιδρούν παράξενα όταν είναι ανάμεσα σε κόσμο.

Ειδικά οι γάτες που θέλουν ήσυχα και ήρεμα μέρη χωρίς πολλούς ανθρώπους. Προς το παρόν, παρά την απρόβλεπτη φύση των 10 γατών που ζουν σήμερα στον ίδιο χώρο, η Lauren Pears δημιούργησε το πρώτο café για γάτες και μάλιστα απέδειξε πως μπορεί η επιχείρηση να έχει περισσότερα κέρδη από μεγάλες εταιρείες καφέ.

Σήμερα, το Lady Dinah’s Cat Emporium στο Λονδίνο, διαθέτει μια λίστα αναμονής έξι εβδομάδων, ενώ η επιτυχία φάνηκε απ’ την αρχή αφού τις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του το 2014 είχες πάνω από 20.000 κρατήσεις.

Η 33χρονη άνοιξε την επιχείρηση της στο Tower Hamlets, ανατολικά του Λονδίνου με το κεφάλαιο που συγκέντρωσε από τη πλατφόρμα χρηματοδότησης του indigogo. Ένα κεφάλαιο που άγγιξε τις 110.000 λίρες. Όπως παραδέχεται η ίδια, το αρχικό της πλάνο ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο όπου θα μπορούν οι κάτοικοι της πόλης να χαλαρώνουν και να διαβάζουν το βιβλίο του πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι, ή ακόμα και να κανονίζουν εκεί τα επαγγελματικά τους ραντεβού.

Η ιδέα ήρθε απ’ την Ασία αφού η έρευνα της έδειξε πως υπάρχουν καταστήματα για γάτες στην Ευρώπη αλλά κανένα στην Αγγλία. Η ίδια εντόπισε την ευκαιρία και το κενό της αγοράς και δεν ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει το business plan της.

Σήμερα, το καφέ είναι πιο πολύ τουριστική attraction παρά ένα ήρεμο καφέ.

Το μαγαζί διαθέτει περάσματα για τις γάτες, παιχνίδια και χώρους για ύπνο και ο κάθε πελάτης μπορεί να κάνει κράτηση για 90 λεπτά.