Πώς είναι να κοιτάς πίσω από μια κλειστή πόρτα επενδυτών;

Πώς είναι να κοιτάς πίσω από μια κλειστή πόρτα επενδυτών;

Η εμπειρία μίας ζωντανής Venture Capital διαπραγμάτευσης επιστρέφει με το Setting the Deal Athens.

Το Setting the Deal Athens, η διαδραστική εκδήλωση που επιτρέπει στους νέους τεχνολογικούς επιχειρηματίες να δουν πίσω από τις κλειστές «πόρτες» μίας Venture Capital επένδυσης, επιστρέφει και φέτος στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Φέτος, ένας πεπειραμένος Venture Capitalist και ένας επιτυχημένος startupper μαζί με τον νομικό του σύμβουλο θα διαπραγματευτούν ενώπιον κοινού τους όρους μίας χρηματοδότησης επόμενου σταδίου (Series A), ενώ πριν και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο συντονιστής της συζήτησης θα εισάγει τους θεατές στους βασικούς όρους του term sheet και θα αναλύσει μαζί με τις δύο πλευρές τις στρατηγικές που ακολούθησε η κάθε μία, τα κίνητρα και τις σκέψεις τους, καθώς και τις πρακτικές που συνήθως συναντώνται σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.

“Αντιμέτωποι” θα τεθούν οι Λουκάς Πηλίτσης, διευθύνων σύμβουλος και εταίρος της Anchorstone Partners και Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Taxibeat. Τον επιχειρηματία θα υποστηρίξει η νομικός σύμβουλος Μίνα Ζούλοβιτς, εταίρος του δικηγορικού γραφείο Filotheidis & Partners. Ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, associate στο ολλανδικό επενδυτικό ταμείο Prime Ventures, θα αναλάβει να εισάγει το κοινό στους όρους μίας επένδυσης και να αναλύσει τις κινήσεις των δύο πλευρών στην εικονική διαπραγμάτευση.

Ένας μέσος επενδυτής κάθε χρόνο βλέπει πάνω από 200 εταιρείες και συμμετέχει σε πάνω από 20 συζητήσεις διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, ένας μέσος επιχειρηματίας τις περισσότερες φορές μπορεί να μην έχει καν την εμπειρία μίας τέτοιας διαπραγμάτευσης πριν από ένα κρίσιμο επενδυτικό ραντεβού.

Το Setting the Deal αναπαριστά ζωντανά μία Venture Capital διαπραγμάτευση και ρίχνει φως στους όρους ενός term sheet, επεξηγώντας για παράδειγμα πώς καθορίζεται η αποτίμηση μίας εταιρείας, ποια είναι τα δικαιώματα προτίμησης ενός επενδυτή και οι όροι εξόδου του από την επένδυση, ποια είναι τα δικαιώματα αποκλειστικότητας και τα κόστη που μπορεί να αναλάβει ένας επιχειρηματίας και άλλα.

Το Setting the Deal είναι ένα φορμάτ που ξεκίνησε από τον accelerator HighTechXL στο Eindhoven της Ολλανδίας και που απευθύνεται όχι μόνο στους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη διαδικασία ανεύρεσης χρηματοδότησης, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Venture Capital. Υπενθυμίζεται ότι το Setting the Deal είναι μία εικονική διαπραγμάτευση επί ενός υποθετικού σεναρίου. Οι θέσεις και οι απόψεις που ακούγονται σε αυτό δεν αποτελούν οδηγίες επιχειρηματικής στρατηγικής ή επενδυτικής πολιτικής.

Το δεύτερο Setting the Deal Athens διοργανώνεται το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 18:15 στο πλαίσιο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ανοιχτή προς όλους τους επισκέπτες του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016 που θα διεξαχθεί στις 1-3 Απριλίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Τα εισιτήρια για όλο το τριήμερο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας ανέρχονται σε 10 ευρώ και προπωλούνται στην διεύθυνση: bit.ly/setdealath16pr. Ολόκληρο το πρόγραμμα του Πανοράματος το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη χρηματοδότηση των startups, τις εμπειρίες νέων επιχειρηματιών, τη διαδικτυακή επιχειρηματικότητα, τις τεχνολογικές επιχειρήσεις στην παγκόσμια αγορά και την γυναικεία επιχειρηματικότητα βρίσκεται εδώ: http://www.pan-orama.org.