Πώς ήταν να συναντάς για πρώτη φορά τον Στιβ Τζομπς;

Πώς ήταν να συναντάς για πρώτη φορά τον Στιβ Τζομπς;
Photo:

Ο πρώην επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών της Apple περιγράφει την πρώτη του συνάντηση με τον ιδρυτή της.

«Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, μπήκε το δωμάτιο, κοίταξε τριγύρω, κατάλαβε πως ήμουν καινούργιος, περπάτησε προς τα ‘μένα και με ρώτησε, με μια ανάσα: Είσαι έξυπνος; Ξέρεις τι λες; Θα μου σπαταλήσεις τον χρόνο μου;»

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Μπρετ Μπίλμπρεϊ με τον Στιβ Τζομπς, όπως την περιγράφει στο site Quora.

Η ιστοσελίδα ρώτησε διάφορα στελέχη της Apple σχετικά με το πώς ήταν να κάνουν μια παρουσίαση στον ιδρυτή της εταιρείας.

Η απάντηση του Mπίλμπρεϊ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πάνω από 320 χιλιάδων επισκεπτών της σελίδας, από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε. Ο ίδιος άλλωστε δεν είναι κάποιος τυχαίος τεχνικός. Υπήρξε ένας παραγωγικός εφευρέτης της Apple και πρόσωπο-κλειδί μιας ομάδας στελεχών, των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται σε πάνω από 50 πατέντες. Μιας ομάδας μηχανικών που παρουσίασαν προϊόντα όπως η Apple TV και το Mac Mini.

Από το 2008 μέχρι την απόσυρσή του τον Φεβρουάριο υπήρξε ο επικεφαλής της μυστικής Ομάδας Τεχνολογικής Προόδου της Apple, επιφορτισμένης για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών για προϊόντα που «δεν μπορεί να αποκαλύψει».

Μπορεί, ωστόσο, να μιλήσει για τη συνεργασία του με ένα πολύ δύσκολο αφεντικό.

«Ο Στιβ ήταν απαίσια έξυπνος», αναφέρει. «Ήμουν πάντα έκπληκτος για το πόσο απότομα και πόσο γρήγορα μπορούσε να εστιάσει σε ότι ήταν σημαντικό. Δεν ξέρω κανέναν που μπορεί και να πλησιάσει στο πόσο καλός ήταν σε αυτό.»

Διαβάστε ακόμα:

Όταν ο Στιβ Τζομπς οδηγούσε τους υπαλλήλους του στα άκρα

Γιατί οι υπάλληλοι της Apple δεν ήθελαν τον Στιβ Τζομπς;

Πόσο δύσκολο είναι να πιάσεις δουλειά στην Apple;