Πώς μια γυναίκα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του blockchain

Πώς μια γυναίκα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του blockchain

H CEO της BlockCypher μιλά στο Fortune για την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και τα εφόδια που χρειάζεται μια γυναίκα στη Silicon Valley. 

της Lucinda Shen

Η Catheryne Nicholson, διευθύνουσα σύμβουλος της BlockCypher, μιλάει στο Fortune για τη θέση της σε έναν ευμετάβλητο κλάδο.

FORTUNE: To Blockchain είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού που τροφοδοτεί κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Τι ρόλο διαδραματίζει η BlockCypher στην ανάπτυξή του blockchain;

NICHOLSON: Η BlockCypher είναι σαν μια Amazon Web Services για το blockchain. Δημιουργούμε διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (APIs) για blockchain.

Η AWS διευκόλυνε τις επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να ετοιμάζουν πολύ γρηγορότερα τις διαδικτυακές υποδομές τους μέσω της Amazon. Κάνουμε το ίδιο πράγμα για το blockchain

Χτίζουμε μια εφαρμογή σε ένα blockchain και αυτή μεταφέρεται εύκολα σε μια άλλη. Μια startup θα πρέπει να κατεβάσει τον κόμβο, να βρει χρήστες, και να τα κάνει όλα αυτά πριν ξεκινήσει να δημιουργεί μια εφαρμογή blockchain. Αντί να ξοδέψει από έξι έως εννέα μήνες, μπορεί να περάσει μια ώρα χρησιμοποιώντας τις δικές μας διεπαφές API.

Η BlockCypher υποστηρίζει Bitcoin, Litecoin, Ethereum και Dogecoin. Πιστεύετε ότι υπάρχει ένα κρυπτονόμισμα που θα κυριαρχήσει;

Είμαστε ακόμα στην αρχή. Το Bitcoin ήταν το πρώτο κρυπτονόμισμα, και δεν φαίνεται να υποχωρεί. Είναι ο «βασιλιάς του κόσμου», και όλα τα κρυπτονομίσματα συγκρίνονται με αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσουν άλλα κρυπτονομίσματα να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Bitcoin. Νομίζω ότι τελικά θα εμφανιστεί ένα καλύτερο κρυπτονόμισμα.

Είστε μια γυναίκα σε μια επιχείρηση σχετική με το blockchain σε μια εποχή που πολλοί κλάδοι έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Και είστε και απόφοιτη της Ακαδημίας Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η παραμονή μου στη Ναυτική Ακαδημία ήταν πραγματικά καθοριστική, και όχι απαραίτητα με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν ένα κλαμπ αγοριών. Οι γυναίκες αφήνονταν είτε να …βουλιάξουν, είτε να κολυμπήσουν. Ήμουν η μόνη γυναίκα στα περισσότερα μαθήματα μηχανολογίας αεροναυπηγικής· συνήθιζαν να χλευάζουν τη φωνή μου.

Στην πρώτη μου συνάντηση με τον ακαδημαϊκό μου σύμβουλο, μού είπε ότι θα ήταν η μόνη φορά που θα με συναντούσε γιατί η αεροναυπηγική ήταν ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα και οι γυναίκες δεν ήταν αρκετά έξυπνες γι’ αυτό. Συνέχισα και έγινα το μοναδικό άτομο στην τάξη μου που αποφοίτησε ως μηχανολόγος αεροναυπηγός.

Αυτή η εμπειρία με προετοίμασε κατάλληλα για τη Silicon Valley και ιδιαίτερα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, επειδή πρέπει να είσαι δυναμική και να μην δέχεσαι το όχι ως απάντηση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ήθελα οπωσδήποτε να κερδίσω τις γυναίκες επενδύτριες.

Έχετε σχέδια να συγκεντρώσετε περισσότερους πόρους για την ταχύτερη κλιμάκωση της επιχείρησης;

Δεν χρειάζεται να το κάνουμε. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές αλλαγές στο blockchain. Άραγε, θα είναι αυτό που κάνουμε τώρα το ίδιο με αυτό που θα κάνουμε σε έναν χρόνο από τώρα;

Θα προτιμούσαμε να παρακολουθήσουμε ό,τι συμβαίνει και να μπορέσουμε να επιτεθούμε προς την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί το blockchain.