Πώς να αποφεύγετε τους ενοχλητικούς συνεργάτες

Πώς να αποφεύγετε τους ενοχλητικούς συνεργάτες

Μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να απομακρυνθείτε χωρίς να έρθετε σε ρήξη.

Έχετε προσέξει ποτέ πως στον εργασιακό χώρο οι περισσότεροι φορούν ακουστικά; Αν ναι, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Διότι η απάντηση δεν είναι πως είναι μουσικόφιλοι.

Έρευνα του Spotify έδειξε πως ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιλέγουν να ακούνε μουσική εν ώρα εργασίας είναι για να αποφύγουν τους διαπληκτισμούς και τους ενοχλητικούς ανθρώπους. Πολύ σωστά διαβάσατε. Ποιος ο λόγος να μπαίνει κάποιος στη διαδικασία του να παραπονιέται συνεχώς και να παρακαλάτε τους συναδέλφους σας για λίγη ησυχία, τη στιγμή που μπορείτε να το επιτύχετε απλά επιλέγοντας την αγαπημένη σας playlist για την ημέρα.

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, το 61% των συνδρομητών στριμάρουν μουσική εν ώρα εργασίας και το 36% από αυτούς τη χρησιμοποιούν ως «όπλο» ενάντια στους ενοχλητικούς.

Αντίστοιχα, έχει γίνει πολύ μεγάλος λόγος για τη μουσική στο γραφείο. Η Anne Kreamer του Harvard Business Review είχε γράψει να μην ακούνε οι υπάλληλοι μουσική όλη τη μέρα γιατί είναι σαν να απομονώνουν τους εαυτούς τους, ενώ η Ellen Reddick τόνισε πως δεν πρέπει να ακούμε μουσική εκτός γραφείου.

Από την άλλη πλευρά κοιτάξτε να μην δημιουργείτε εσείς προβλήματα στους συνεργάτες σας. Δηλαδή, αν δε θέλετε να σχολιάζουν και εσάς οι συνάδελφοι σας για τους θορύβους, αποφύγετε τις χορευτικές κινήσεις κάτω από το τραπέζι, αλλά και τη μουσική στη διαπασών. Η Vicky Oliver έγραψε τον δικό της οδηγό επιβίωσης στο γραφείο 301 Smart Answers to Tough Business Etiquette Questions και αυτή είναι αδιαμφισβήτητα μια χρήσιμη συμβουλή!

Σίγουρα το να μη μιλάτε για όσα σας ενοχλούν δεν είναι η λύση, αλλά σκεφτείτε το ως εναλλακτική.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς μπορούν οι γυναίκες να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα;

Πέντε τρόποι για να προστατέψετε τις ιδέες σας

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς