Πώς να γίνεις ο «κυρίαρχος» του LinkedIn σε πέντε βήματα

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη πλατφόρμα.

Το παρόν άρθρο συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη πλατφόρμα του LinkedIn, με απώτερο στόχο να κάνεις τα σωστά πράγματα, σωστά και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας όλα τα οφέλη της πλατφόρμας. Συνεπώς, πάρε το χρόνο σου και εξερεύνησε με τη σειρά όλα τα βήματα και τα επί μέρους links.

Βήμα 1: Συνειδητοποίησε την αξία του LinkedIn – σημείο 0

Αν θεωρήσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιείς το LinkedIn ή δεν το χρησιμοποιείς αρκετά, και θέλεις να αρχίσεις, τότε πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή στη καθημερινότητά σου. Η αρχή κάθε πετυχημένης αλλαγής βασίζεται στην συνειδητοποίηση του οφέλους που προκύπτει από αυτή. Έτσι, σαν πρώτο βήμα θα ήθελα να δεις την αξία που έχει καταφέρει να δημιουργήσει γενικότερα η συγκεκριμένη πλατφόρμα και το όφελος που μπορεί να δημιουργήσει για σένα.

Βήμα 2: Προσδιόρισε τι θέλεις να κάνεις

Προσδιόρισε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις την ενέργειά σου και τις προσπάθειές σου και θα σε παρακινήσει ώστε να το πετύχεις πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Σε αυτό θα σε υποστηρίξει το παρακάτω άρθρο αναφορικά με το Work mission.

Βήμα 3: Δημιούργησε LinkedIn προφίλ

Αφού έχεις συνειδητοποιήσει την αξία του LinkedIn και έχεις προσδιορίσει την κατεύθυνσή σου, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να δημιουργήσεις το προφίλ σου (ή να το προσαρμόσεις). Όταν φτιάχνεις  το προφίλ σου λάβε υπόψη τις παρακάτω προτάσεις και συμβουλές, χωρίς βέβαια να περιορίζεσαι μόνο σε αυτές.

Μόλις νιώσεις έτοιμος, κάνε connect με όσους ανθρώπους γνωρίζεις ήδη και μη διαστάσεις να κάνεις post στο LinkedIn και άλλα Social Media, λέγοντας ότι είσαι νέος χρήστης και θα ήθελες να συνδεθείς με άτομα του χώρου που σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά, συμπεριλαμβάνοντας ένα link που θα οδηγεί στο προφίλ σου.

Βήμα 4: Κάνε χρήση της πλατφόρμας

Ξεκίνα πολύ χαλαρά. Βάλε στόχο να κάνεις τουλάχιστον ένα ποστ/comment/like/share τη βδομάδα. Σταδιακά αύξανε τους στόχους και τη χρήση. Όλα είναι θέμα συνήθειας. Χωρίς λοιπόν ένα συγκεκριμένο στόχο, πολύ δύσκολα θα εξοικειωθείς με τη πλατφόρμα, τις λειτουργίες της και τον τρόπο χρήσης της. Η αρχή θα είναι αναμφισβήτητα δύσκολη, όμως μείνε πιστός στο στόχο σου και σίγουρα, πολύ γρήγορα, θα αποκτήσεις την ίδια εξοικείωση με αυτή που έχεις στο Facebook. Περισσότερες συμβουλές ως προς τι είναι καλό να κάνεις, μπορείς να βρεις σ’ αυτό το άρθρο.

Η χρήση του LinkedIn είναι μια αλλαγή στην καθημερινότητά σου, και όπως σε κάθε αλλαγή, έτσι και σε αυτήν, απαιτείται χρόνος και προσπάθεια. Για αυτό ακριβώς το λόγο, το τέταρτο βήμα είναι το σημαντικότερο για την πετυχημένη υιοθέτηση της πλατφόρμας.

Βήμα 5: Κατέβασε το LinkedIn App

Το app θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τόσο τον εαυτό σου, όσο και τις επαφές σου engaged, αφού μπορείς ανά πάσα στιγμή  (πχ όταν είσαι στο λεωφορείο) να απαντάς σε σχόλια άλλων χρηστών, να διαβάζεις ενδιαφέροντα άρθρα και να τα μοιράζεσαι με τις επαφές σου.

Καταλήγοντας, το κάθε ένα από τα παραπάνω βήματα έχει τη σημασία του και όλα μαζί δημιουργούν την αξία που τόσοι επαγγελματίες έχουν αναγνωρίσει στην πλατφόρμα και επωφελούνται αυτής. Γίνε λοιπόν κι εσύ μέλος της κοινότητας του LinkedIn, ανακαλύπτοντας έτσι νέα επαγγελματικά μονοπάτια και ευκαιρίες.

*Ο Igor Bobryk είναι HR Professional & Content Writer