Πώς να μοιάζετε με CEO χωρίς να είστε

Πώς να μοιάζετε με CEO χωρίς να είστε

Έξι τρόποι για να αποπνέετε τον αέρα ενός διευθύνοντος συμβούλου. 

«Ντύσου για τη δουλειά που θέλεις, όχι για τη δουλειά που έχεις», λέει μία αμερικανική παροιμία και η εφαρμογή αυτής στο χώρο εργασίας φαίνεται πως κρίνεται αναγκαία, ειδικά στην περίπτωση που επιθυμεί κανείς να αποπνέει το κύρος και το αέρα ενός διευθύνοντος συμβούλου, ακόμη και αν δεν είναι!

Τι μπορεί να κάνεις, όμως, κανείς όταν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ντυθεί για τις απαιτήσεις της δουλειάς που ονειρεύεται;

1.Επενδύστε σε κλασικά βασικά κομμάτια
Μία έξυπνη και οικονομικά συμφέρουσα κίνηση είναι να επενδύσετε σε κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν με τα περισσότερα ρούχα που ήδη έχετε στην ντουλάπα σας, έτσι ώστε να είστε πάντα κομψοί, χωρίς όμως να «καίτε» ένα ρούχο σας. Κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται με την επιλογή εκκεντρικών κομματιών. Επενδύστε σε χρώματα όπως το μαύρο, το μπλε και το γκρι και σε κομμάτια όπως ένα κλασικό παντελόνι, ένα σακάκι ή μία pencil φούστα.

2. Προσαρμόστε τα πάντα πάνω σας
Το να ράβετε τα ρούχα σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, μπορείτε να προσαρμόσετε ρούχα που αγοράζετε πάνω σας με τη βοήθεια μίας μοδίστρας. Πράγματα που μπορούν να διορθωθούν πολύ εύκολα, όπως ένα πολύ φαρδύ παντελόνι, το λάθος μήκος στο στρίφωμα ενός ρούχου ή το στένεμα ενός σακακιού μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνισή σας.

3. Ψάξτε για statement κοσμήματα
Αναζητήστε κομμάτια που τραβούν τα βλέμματα. Δεν χρειάζεται να είναι ένα βαρύ και πολύ εντυπωσιακό κόσμημα. Αρκεί απλώς να αναδεικνύει τα ρούχα και τα φυσικά χαρακτηριστικά σας. Επίσης, δεν χρειάζεται να ψάξετε για πανάκριβα κοσμήματα, καθώς υπάρχουν πολύ καλής ποιότητας faux κοσμήματα τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό σας.

4.Φορέστε τακούνια
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη που συσχετίζει το ύψος του τακουνιού με την αυτοπεποίθηση μια ψηλή γυναίκα θεωρείται πιο δυναμική, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιο πλούσια, πιο ικανή, πιο επιτυχημένη, πιο ανεξάρτητη ακόμη και πιο έξυπνη από κοντύτερες συνομήλικους της. Η αντίληψη είναι απίστευτα ισχυρή και δημιουργεί την αίσθηση ότι το feedback που λαμβάνουμε από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι, ενισχύει τις επιλογές μας.

5. Κοιμηθείτε αρκετά
Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, όμως ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθειά σας να δουλεύετε εξυπνότερα και να δείχνετε πιο υγιείς. Μπορεί να μην χρειάζεστε τόσο ύπνο όσο χρειάζεται οποιοσδήποτε άλλος, ωστόσο προσπαθήστε να προσδιορίσετε πόσες ώρες ύπνου σας χρειάζονται για να νιώθετε ξεκούραστοι και έτοιμοι να αδράξετε τη μέρα.

6. Φορέστε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε ισχυροί
Ο καθένας μας έχει ένα διαφορετικό ρούχο το οποίο τον κάνει να αισθάνεται ισχυρός- και με αυτό εννοούμε ένα ρούχο το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε άνετοι κι εμφανίσιμοι και αυτό το εκπέμπουμε και στους γύρω μας. Για κάποιον αυτό μπορεί να είναι ένα μπλε κοστούμι για έναν άλλο μία ζακέτα. Στη βάση αυτή, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι γυναίκες δεν χρειάζεται να φορούν σακάκι στο χώρο εργασίας τους για να δείχνουν ισχυρές, αρκεί να φορούν κάτι που τις κάνει να αισθάνονται άνετα.