Πώς ο ιός Ζίκα πλήττει μία αυτοκινητοβιομηχανία στην Ινδία

Πώς ο ιός Ζίκα πλήττει μία αυτοκινητοβιομηχανία στην Ινδία

Η εκρηκτική εξάπλωση του ιού Ζίκα σε ολόκληρη την Αμερική θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα σημαντικό χτύπημα το νέο μοντέλο της Tata Motors.

Η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα το τελευταίο της μοντέλο, το οποίο φέρει την ονομασία Ζίκα και δυστυχώς για την εταιρεία θυμίζει έντονα ιό των κουνουπιών που έχει εκτοξευτεί στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας για τη δημόσια υγεία τα τελευταία 24ωρα.

Το ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει στην έκθεση Auto Expo στο Νέο Δελχί, αλλά το όνομα του μοντέλου έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και προωθείται από την εταιρεία. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος του μοντέλου, ο επικεφαλής των εταιρικών επικοινωνιών της Tata Motors, Minari Shah, δήλωσε ότι η εταιρεία «αξιολογεί την κατάσταση και θα λάβει σύντομα μια απόφαση για το κατά πόσον η αλλαγή του ονόματος κρίνεται απαραίτητη».

Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εβδομάδες τις εξελίξεις σχετικά με τον ιό Ζίκα. Όπως εξηγεί ο Minari Shah, «η δημιουργία ενός εμπορικού σήματος είναι μία αρκετά μακρά διαδικασία». Στο παρελθόν, διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κατά καιρούς επιλέξει ονόματα για τα μοντέλα τους, τα οποία δεν μεταφέρουν τα σωστά μηνύματα αν μεταφραστούν σε άλλες γλώσσες.