Πώς ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να προκαλέσει την οργή χιλιάδων Κινέζων

Πώς ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να προκαλέσει την οργή χιλιάδων Κινέζων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Του δώσαμε την αγάπη μας και μας συμπεριφέρεται έτσι», η Κίνα κλιμακώνει τις αντιδράσεις για την «υπόθεση Μέσι».

Η Κίνα προχώρησε σε κλιμάκωση των αντιδράσεων της, σχετικά με την «υπόθεση Μέσι», καθώς ανακοίνωσε ότι ακυρώνει έναν φιλικό αγώνα της εθνικής Αργεντινής σε κινεζικό έδαφος, για «λόγους που όλοι γνωρίζουν», μετά την έντονη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η απουσία και η στάση του Λιονέλ Μέσι στον φιλικό της Ιντερ Μαϊάμι με την εθνική ομάδα του Χονγκ Κονγκ την περασμένη Κυριακή.

«Μια εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με την ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής, ώστε η τελευταία να έρθει στη Χανγκζού τον Μάρτιο (σ.σ. 18/3) για να παίξει έναν φιλικό αγώνα», ανέφερε το Αθλητικό Γραφείο της κινεζικής πόλης σε σχετικό δελτίο Τύπου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους που όλοι γνωρίζουν, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της εκδήλωσης και αποφασίσθηκε η ακύρωσή της».

Η εθνική Αργεντινής επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Νιγηρία τον Μάρτιο στην μεγάλη κινεζική πόλη Χανγκζού, όμως η διαμάχη σχετικά με τον «pulga», έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μέσι προκάλεσε την αγανάκτηση χιλιάδων φιλάθλων, καθώς επικαλούμενος τραυματισμό, δεν αγωνίσθηκε στον φιλικό αγώνα του Χονγκ Κονγκ. Οι φίλαθλοι, που είχαν πληρώσει περισσότερα από 4.800 δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 500 δολάρια) για να δουν τον Μέσι, απαιτούσαν διά βοής την επιστροφή των χρημάτων τους, ενώ παράλληλα αποδοκίμαζαν τον συνιδιοκτήτη της Ιντερ Μαϊάμι, Ντέιβιντ Μπέκαμ όταν προσπάθησε να ευχαριστήσει τον κόσμο.

Και η αγανάκτηση των Κινέζων πολλαπλασιάσθηκε όταν τρεις ημέρες αργότερα, είδαν τον Μέσι να παίζει 30 λεπτά σε φιλικό αγώνα με την Βίσελ Κόμπε στην Ιαπωνία.

Μάλιστα, η εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι ξένες δυνάμεις είχαν συνωμοτήσει για να βλάψουν την φήμη του Χονγκ Κονγκ.

Στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo, η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών του Διαδικτύου φάνηκε να υποστηρίζει την κίνηση που στοχεύει στον Μέσι, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα.

«Εάν δεν σέβεται τους Κινέζους θαυμαστές του, δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πάρει ένα σεντ από τις τσέπες των Κινέζων», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Του δώσαμε την αγάπη μας και μας συμπεριφέρεται έτσι. Αυτό το χαστούκι (σ.σ. η ακύρωση του αγώνα με την Νιγηρία) του αξίζει».

Ανάλογη «τύχη» αναμένεται να έχει και η προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου φιλική αναμέτρηση της «αλμπισελέστε» στο Πεκίνο με την Ακτή Ελεφαντοστού.

«Πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι και φίλοι του Διαδικτύου μας ζήτησαν πρόσφατα πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα του Λιονέλ Μέσι στο Πεκίνο», ανακοίνωσε σήμερα (10/2) η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Πεκίνου, το όργανο που επιβλέπει το ποδόσφαιρο στην κινεζική πρωτεύουσα, επισημαίνοντας με νόημα:

«Μετά από επαλήθευση από τις υπηρεσίες μας, το Πεκίνο δεν σχεδιάζει, προς το παρόν, να διοργανώσει τον αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχει ο Λιονέλ Μέσι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: