Πως ο πληθωρισμός έπληξε τις πωλήσεις των Jack Daniel’s; – «Στροφή» σε φθηνότερες μάρκες

Πως ο πληθωρισμός έπληξε τις πωλήσεις των Jack Daniel’s; – «Στροφή» σε φθηνότερες μάρκες
Photo: pixabay.com
Πλήγματα από το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών, όπως η αγαύη - βασικό συστατικό για την τεκίλα - το ξύλο και το γυαλί.

Η Brown-Forman, κατασκευάστρια εταιρεία του Jack Daniel’s, μείωσε την Τετάρτη τις προβλέψεις για τις οργανικές καθαρές πωλήσεις κατά το οικονομικό έτος 2024, ένδειξη ότι οι υψηλότερες τιμές επιβαρύνουν τη ζήτηση για το ουίσκι και τα αποστάγματά της.

Το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών, όπως η αγαύη – βασικό συστατικό για την τεκίλα – το ξύλο και το γυαλί, ανάγκασε τις περισσότερες εταιρείες παραγωγής αλκοολούχων ποτών να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τα προηγούμενα χρόνια για να θωρακίσουν το περιθώριο κέρδους τους.

Οι αυξημένες τιμές, ωστόσο, ώθησαν τους ευαισθητοποιημένους ως προς το κόστος καταναλωτές να αναζητήσουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις εν όψει του επίμονου πληθωρισμού, πλήττοντας τη ζήτηση για τα οινοπνευματώδη ποτά και τις μάρκες premium ουίσκι της Brown-Forman.

Η εταιρεία δήλωσε ότι είδε χαμηλότερους όγκους για την επιχείρηση ουίσκι, η οποία περιλαμβάνει τα Jack Daniel’s Tennessee Whiskey και Jack Daniel’s Tennessee Honey, μέχρι στιγμής στο οικονομικό έτος 2024.

Η Brown-Forman προβλέπει ότι οι ετήσιες οργανικές καθαρές πωλήσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες, σε σύγκριση με το προηγούμενο εύρος της για αύξηση 3% έως 5%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 1,07 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 1,12 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com