Πώς η Samsung ταράζει ξανά τα νερά με το Galaxy Alpha

Πώς η Samsung ταράζει ξανά τα νερά με το Galaxy Alpha

Με μεταλλικό πλαίσιο και εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, το νέο smartphone φιλοδοξεί να γίνει το πιο «επιθυμητό» μοντέλο της εταιρείας.

Αν ρωτήσει κανείς τους «φανατικούς» οπαδούς της Apple γιατί προτιμούν το iPhone, οι περισσότερες απαντήσεις θα περιστρέφονται γύρω από την εμφάνισή και την αίσθησή του, παρά στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αντίθετα, οι χρήστες των smartphones της Samsung αποθεώνουν τα κορυφαία τεχνικά του χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητα.

Το Galaxy Alpha συνδυάζει και τα δύο. Το νέο smartphone είναι το κομψότερο Galaxy που έχει παρουσιάσει η εταιρεία ενώ οι επιδόσεις του είναι αρκετές στο να συναγωνίζονται εκείνες του iPhone 5S. Αλλά, το σημαντικότερο είναι πως για πρώτη φορά η Samsung παρουσιάζει ένα τηλέφωνο για το οποίο οι χρήστες θα πουν «Τι όμορφο! Το θέλω!».

Λεπτό, λιτό και με μεταλλικό πλαίσιο, είναι, σύμφωνα με τα hands-on reviews που ήδη έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται, απόλαυση να το κρατάς. Η αίσθησή του είναι πολύ ακριβότερου τηλεφώνου, έχει πολύ λιγότερο πλαστικό από τα προηγούμενα μοντέλα (η χρήση πλαστικού είναι ένα από τα βασικά στοιχεία κριτικής προς τη Samsung) και ανταγωνίζεται πια τις συσκευές άλλων κατασκευαστών που χρησιμοποιούν το μέταλλο ως στοιχείο ανώτερης ποιότητας κατασκευής.

Φυσικά, η Samsung δεν γυρίζει την πλάτη στο design που την έκανε τόσο επιτυχημένη. Το Galaxy Alpha έχει δανειστεί στοιχεία από τη «ναυαρχίδα» Galaxy S5. Έχουν παρόμοιες διαστάσεις (το Alpha έχει πάχος 6.7mm και βάρος 115gr) και παρόμοιο πλαστικό πίσω καπάκι (του Alpha είναι λίγο σκληρότερο).

Η οθόνη του είναι 4.7 ιντσών -Super AMOLED με 720p ανάλυση- και διαθέτει fingerprint reader και αισθητήρα καρδιακών παλμών, ενώ θα είναι συμβατό με τα Samsung Gear smartwatches.

Screen Shot 2014-08-15 at 4.40.16 PM

Ο επεξεργαστής Exynos 5 Octa (4 πυρήνες στα 1.8GHz και 4 στα 1.3GHz), 2GB RAM, 32GB μη επεκτάσιμη ενσωματωμένη μνήμη, 12MP εξωτερική κάμερα και 2.1MP μπροστινή κάμερα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1,860mAh. Το Alpha θα τρέχει Android 4.4.4 KitKat με TouchWiz που θα συμπεριλαμβάνει S Health και Ultra-low power mode.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε 150 χώρες τον Σεπτέμβριο σε λευκό, ασημί, χρυσό και μπλε χρώμα. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί.

Δείτε το διαφημιστικό

Διαβάστε ακόμη: 

Έρχονται σύντομα τα νέα iPad της Apple

To νέο smartphone της Samsung είναι εδώ