Πώς τα Burger King θα κατακτήσουν τον κόσμο;

Πώς τα Burger King θα κατακτήσουν τον κόσμο;

Γιατί η εταιρεία απειλεί να πάρει το «θρόνο» των McDonald’s.

Τη στιγμή που τα McDonald’s βλέπουν διαρκώς τα κέρδη τους να πέφτουν, κάτι που έδειξε και το τελευταία έκθεση οικονομικών της χώρας, τα Burger King έχουν πάρει ανοδική πορεία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News, η εταιρεία Burger King παρουσίασε αύξηση 3% των πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο.

Ήταν η πρώτη φορά που η Burger King ανακοίνωσε κέρδη μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της καναδικής αλυσίδας καφέ και ντόνατς Tom Hortons. Οι δύο αλυσίδες επιχειρούν σήμερα υπό από το σήμα της Restaurant Brands International Inc, η οποία κατέγραψε ζημιές τριμήνου $514,2 εκατ., κυρίως λόγω του κόστους της εξαγοράς. Οι επενδυτές πάντως τη συγχώρεσαν για τις απώλειες, επικεντρώνοντας στην άνοδο των πωλήσεων και εκτόξευσαν τη μετοχή κατά σχεδόν 9%

Γιατί, όμως, περνάνε δύσκολες ώρες τα McDonald’s; Αρχικά το υπερβολικά μεγάλο μενού τους με προϊόντα που δεν είχαν ιδιαίτερη απήχηση, όπως οι φτερούγες κοτόπουλου και τα wraps springs, μείωσε τις πωλήσεις σε κάποια καταστήματα. Την ίδια στιγμή, η Burger King ακολουθεί μια πιο στρατηγική πολιτική στην επιλογή των προϊόντων της, φέρνοντας πίσω αγαπημένα προϊόντα, όπως τις κοτομπουκιές.