Πώς τα drones θα αλλάξουν τον κόσμο τα επόμενα πέντε χρόνια

Πώς τα drones θα αλλάξουν τον κόσμο τα επόμενα πέντε χρόνια

Aυτοί θα είναι οι «μεγάλοι αγοραστές» των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα επόμενα χρόνια.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια βιομηχανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) αναμένεται να κατακτήσει επιπλέον «έδαφος» στην αγορά.

Μάλιστα, οι προμηθευτές των drones διαθέτουν ήδη ένα μακρύ κατάλογο πελατών σε διάφορους τομείς, όπως η γεωργία, η διαχείριση γης, η ενέργεια και οι κατασκευές. Από την άλλη, οι «πωλητές» των drones προέρχονται από μικρές ιδιωτικές ή startups επιχειρήσεις, ενώ πλέον και οι μεγάλες εταιρείες επενδύουν στη νέα αυτή τεχνολογία.

Το πόσο ακόμα θα αναπτυχθεί η παγκόσμια βιομηχανία εμπορικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σας το παρουσιάζουμε παρακάτω με έρευνα της ερευνητικής εταιρείας, BI Intelligence:

  • Η παγκόσμια εμπορική αγορά τω drones πρόκειται να αναπτυχθεί σε βιομηχανίες, όπως η γεωργία, η ενέργεια, τα ακίνητα, τα μέσα ενημέρωσης καθώς και στην παραγωγή ταινιών.
  • Μελλοντικά και ο στρατός θα χρειαστεί τη βοήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και σύμφωνα με την έρευνα, η αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά 5% μέχρι το 2020.
  • Πολλοί κατασκευαστικές εταιρείες εμπορικών UAV αεροσκαφών (αεροπλάνα που δεν διαθέτουν πιλότο) που βρίσκονται εκτός από τις ΗΠΑ έχουν ήδη δει μια ανάπτυξη: Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η ελβετική senseFly, η καναδική Aeryon, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο σουηδική CybAero, καθώς και η DJI που εδρεύει στην Κίνα.