Πώς τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να στείλουν τον Τραμπ στην κορυφή τον Νοέμβριο

Πώς τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να στείλουν τον Τραμπ στην κορυφή τον Νοέμβριο
Former US President and Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a press conference after being found guilty over hush-money charges at Trump Tower in New York City on May 31, 2024. Donald Trump became the first former US president ever convicted of a crime after a New York jury found him guilty on all charges in his hush money case, months before an election that could see him yet return to the White House. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP

Των Anthony Scaramucci & Kristin Smith*

Τον περασμένο μήνα, σε δηλώσεις του μπροστά σε ένα πλήθος υποστηρικτών, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέδειξε μια νέα δυναμική στις εκλογές του Νοεμβρίου – και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το μέλλον του κλάδου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ – δηλώνοντας: «…αν είστε υπέρ του crypto, καλύτερα να ψηφίσετε τον Τραμπ». Δεν ήταν πολύ διακριτικό, αλλά ήταν η αναγνώριση της αυξανόμενης σημασίας των κρυπτονομισμάτων ως πολιτικού θέματος. Άλλοι αιρετοί και υποψήφιοι για αξιώματα θα πρέπει να δώσουν προσοχή.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση από τη DCG και τη The Harris Poll, οι Αμερικανοί θα ήθελαν πολύ οι υποψήφιοι να συζητήσουν πιο ουσιαστικά για τα κρυπτονομίσματα. Ένας στους πέντε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους σε πολιτείες όπου το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμα πιστεύει ότι τα crypto θα είναι ένα σημαντικό ζήτημα στις επερχόμενες εκλογές – ένα ποσοστό που κανείς δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει περιθωριακό.

Ο Τραμπ έσπευσε να αγκαλιάσει αυτήν την αυξανόμενη ομάδα ψηφοφόρων. Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απείλησε να ασκήσει βέτο στη νομοθεσία για την κατάργηση μιας επιζήμιας διάταξης κατά των κρυπτονομισμάτων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μια υπόσχεση που υλοποίησε την περασμένη εβδομάδα. Οι αποκλίνουσες απόψεις για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό μοχλό καθορισμού του αποτελέσματος σε βασικές πολιτείες τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέχουν κρυπτονομίσματα, αλλά παρά το μεγάλο ενδιαφέρον τους για τα ψηφιακά νομίσματα και την υποστήριξη προς αυτά, η τρέχουσα κυβέρνηση φαίνεται ότι σκοπεύει να εξαλείψει την καινοτομία στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και να στείλει θέσεις εργασίας στο εξωτερικό. Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα μη κομματικό ζήτημα – οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι και στα δύο κόμματα έχουν βρει τρόπους να υιοθετήσουν την τεχνολογία. Οι προοδευτικοί, ειδικότερα, θα πρέπει να χαιρετίσουν τη φύση των αποκεντρωμένων συστημάτων που διαβρώνουν την κυριαρχική δύναμη των μεγάλων τραπεζών και του Big Tech. Ωστόσο, η τρέχουσα κυβέρνηση και ορισμένα αριστερά μέλη του Κογκρέσου καθιστούν πιο δύσκολο για τον ψηφοφόρο που κατέχει ψηφιακά νομίσματα να ακουστεί.

Τα crypto αποτελούν ένα δίκτυο υπηρεσιών που είναι εγγενώς αμερόληπτο και έχει τη δυνατότητα να λύσει πολλά από τα προβλήματα που εντοπίζονται στο τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι συντηρητικοί γενικά υποστηρίζουν τα κρυπτονομίσματα για την ελευθεριακή υπόσχεση της αποκέντρωσης – την ικανότητα των ατόμων να έχουν πλήρη αυτονομία στα δικά τους περιουσιακά στοιχεία και να τα ανταλλάσσουν χωρίς να χρειάζονται χρηματοοικονομικούς μεσάζοντες ή να θυσιάζουν την ιδιωτικότητά τους σε μια παρεμβατική κυβέρνηση. Παράλληλα, οι προοδευτικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ένα πιθανό αντίδοτο στη δύναμη που έχουν τα εμπορικά μονοπώλια στη ζωή μας. Τα αποκεντρωμένα δίκτυα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος σε εκατομμύρια από αυτούς που δεν αντιμετωπίζονται δίκαια από το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα.

* Ο Anthony Scaramucci είναι ιδρυτής και διευθύνων συνεργάτης της SkyBridge Capital και ιδρυτής και πρόεδρος της SALT. Η Kristin Smith είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Blockchain Association.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com