Η Amazon δίνει καταφύγιο τους άστεγους

Η Amazon δίνει καταφύγιο τους άστεγους

Ο τεχνολογικός γίγαντας σχεδιάζει να δώσει «στέγη» σε 200 ανθρώπους.

Tο 2014, η Amazon αγόρασε ένα ξενοδοχείο, το οποίο στην πορεία μετατράπηκε σε φοιτητική εστία. Σήμερα το κτίριο είναι άδειο και βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Σιατλ.

Ο τεχνολογικός γίγαντας σκέπτεται να γκρεμίσει το κτίριο το 2017 και μέχρι τότε σχεδιάζει μαζί με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το Mary’s Place, να το χρησιμοποιήσει ως καταφύγιο για 200 άστεγους που βρίσκονται στην πόλη των ΗΠΑ.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε συνεργαστεί με το γραφείο του δημάρχου και τον ΜΚΟ Mary’s Place προκειμένου να βοηθήσουμε εκατοντάδες άστεγες γυναίκες, παιδιά και οικογένειες», σημείωσε η Amazon σε ανακοίνωσή της.

Οι άστεγοι θα αρχίσουν να μετακομίζουν στο κτίριο από την ερχόμενη Δευτέρα και θα παραμείνουν εκεί για περίπου ένα χρόνο, καθώς την άνοιξη του 2017 η τεχνολογική εταιρεία πρόκειται να το επανασχεδιάσει και να δημιουργήσει νέα γραφεία.

«Κάθε εβδομάδα διανέμουμε εκατοντάδες πάνες, εσώρουχα και κάλτσες. Με τη βοήθειά σας γεμίζουμε τα ράφια μας και διευκολύνουμε τη ζωή των αστέγων», σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Amazon συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Τον περασμένο μήνα, το Mary’s Place ανακοίνωσε στους πελάτες της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου ότι έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν ό,τι επιθυμούν από τη λίστα προϊόντων του οργανισμού, μέσω της ιστοσελίδας του.