Πως θα ήταν η ζωή στο Facebook εάν υπήρχε το «Dislike»;

Πως θα ήταν η ζωή στο Facebook εάν υπήρχε το «Dislike»;

 O ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπρεγκ ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει κουμπί «Dislike» διότι αυτό θα ήταν πολύ αρνητικό.

Το Facebook είχε σκεφτεί πολύ σοβαρά να «θεσπίσει» το κουμπί «Dislike» αλλά σύμφωνα με τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ  κάτι τέτοιο θα ήταν πάρα πολύ αρνητικό.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνεδρίαση στα κεντρικά της εταιρείας στο Menlo Park της Καλιφόρνια, Σε πρόσφατη  Ζούκερμπεργκ δήλωσε: «Το σκεφτόμασταν».
«Μερικοί άνθρωποι έχουν ρωτήσει στο παρελθόν για ένα κουμπί «dislike». Θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να πουν πως ένα πράγμα δεν είναι καλό, αλλά εμείς πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο δε θα ήταν καλό για τον κόσμο. Επομένως δε θα προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση. Δεν νομίζω πως χρειάζεται ένας μηχανισμός ψηφοφορίας στο Facebook σχετικά με το αν οι αναρτήσεις του καθενός είναι καλές ή κακές. Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο θα ήταν κοινωνικά πολύτιμο ή καλό για την κοινότητα».

«Πολλές φορές οι άνθρωποι κοινοποιούν πράγματα στο Facebook, που αφορούν θλιβερές στιγμές στη ζωή τους. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να εκφράσουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων; Να συμπάσχουν. Ή εκφράζοντας έκπληξη ή γέλιο ή οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή κάποιος να σχολιάσει. Αλλά υπάρχει κάτι τόσο απλό στο κουμπί «like». Πιστεύω ότι θα πρέπει να καταλάβουμε τι είναι καλύτερο ώστε η ανάρτηση του καθενός να αποφέρει ένα καλό μήνυμα και όχι να δίνει τη δύναμη στους κακεντρεχείς για κακά σχόλια μειώνοντας κατά κάποιον τρόπο τους ανθρώπους που τα αναρτούν» τόνισε ο Ζούκερμπεργκ.